algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Els socialistes de Palma acorden «revisar el PSIB de dalt a baix»

Antich anà al Consell Polític per rebatre les crítiques al seu model

T.B./EFE. Palma.
El secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, acudí per sorpresa a la reunió del Consell Polític de Palma per defensar el seu projecte polític i «aclarir» als socialistes que dirigeix Antoni Roig -a qui prèviament va preguntar si tenia inconvenient que hi acudís- que el seu model de partit per a Balears «és el mateix que té Bono per a Castella-la Manxa o Ibarra per a Extremadura». Segons explicà Antich, el que ocorre és que el seu discurs ha d'adaptar-se a la realitat balear i arribar alhora a les classes mitjanes i al centre polític sense deixar de costat la realitat lingüística i nacionalista.

Antich responia així al moviment iniciat des de Palma per «recuperar les essències del PSOE». Aquest moviment no és més que «la tornada de l'oficialisme», digué un participant. Fou una reunió amb moments tensos (hi hagué un intent, frustrat, que Antich intervingués en primer lloc) que posà de manifest els dos models d'entendre el partit a Balears. Només es votà un acord: la convocatòria d'una conferència política per al 4 d'octubre, que «revisi programes i estratègies». Segons Roig «volem revisar el PSOE de dalt a baix».

Roig assenyalà al final de la trobada que «el nou mapa polític sorgit de les eleccions ens obliga a obrir una reflexió serena en el si del partit per realitzar un correcte diagnòstic de l'actual situació». «Al mateix temps, és precís impulsar les millores necessàries en la formació per afrontar amb èxit els nous reptes polítics», afegí. És per això que es decidí organitzar per al mes d'octubre l'esmentada conferència, que a judici dels socialistes «ha de servir per impulsar un procés de debat i reflexió que permeti una renovació del partit».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.