algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

Condemnats a 25 anys els dos acusats per la triple violació d'una dona a s'Illot

Abordaren la víctima a la carretera quan anava a casa seva i portaren a un descampat

103436
Els dos acusats són a la presó des que es varen produir els fets. | J.F.M.


L'Audiència de Palma ha fixat penes que sumen fins a 25 anys de presó per a dos individus, veïns de la zona de Portocristo, que el maig de l'any passat violaren una dona d'origen ucraïnès a la zona de s'Illot, a la qual abordaren quan es dirigia a la seva casa de matinada en una bicicleta.

Els condemnats són Juan Miguel Rankin Franco, a qui el tribunal ha imposat tretze anys de presó, i Tomás Trigo Gómez, sentenciat a dotze anys i sis mesos de presó. Aquesta condemna és molt inferior a la que sol·licitava el fiscal, que demanava que cada acusat complís 39 anys de presó per aquesta triple violació.

El cas estava envoltat d'alguns interrogants, sobretot perquè la dona no presentà la denúncia en el moment que es produïren els fets, sinó més d'una setmana després. Per això, quan anà al metge no se li aprecià cap lesió a la zona vaginal, només rascades a les cames i a les mans.

El tribunal s'ha cregut la versió de la dona, que explicà que fou abordada pels dos acusats, que anaven en una motocicleta, quan ella es dirigia a la seva casa de Cala Millor en bicicleta. Afirmà que la varen empènyer i l'obligaren a anar fins a una zona fosca, situada a prop de la carretera, i que allà la despullaren. Després, sempre segons la versió de la víctima que el tribunal dóna per provada, la mantingueren de genolls durant una llarga estona i la forçaren a mantenir relacions sexuals. La dona afirmà que fou violada tres vegades per cada acusat.

La dona, en la primera denúncia que presentà, no contà que havia estat violada, sinó que es limità a explicar que havia estat víctima d'un robatori i que els agressors l'havien sotmesa a tocaments. Tanmateix, una setmana més tard amplià la denúncia i explicà amb tot tipus de detalls la violació.

Els acusats, el dia del judici, negaren els fets, encara que reconegueren que era cert que aquell dia abordaren la jove ucraïnesa aprofitant-se que ells anaven en una motocicleta i la víctima pedalava en una bicicleta. Varen reconèixer que el seu propòsit era robar la bossa a la jove i que després li realitzaren tocaments. Tanmateix, ambdós coincidiren que aquella nit havien begut més alcohol del normal i que varen ser incapaços de mantenir relacions sexuals amb la dona. El tribunal reconeix que existí penetració i condemna ambdós acusats per una violació continuada.

Quan foren detinguts, un dels acusats reconegué els fets, és a dir, que havien violat la jove ucraïnesa, i en la seva declaració hi implicà el seu company. Després rectificà la declaració i negà que hagués existit la penetració. El tribunal ha valorat, per una part, la primera declaració d'aquest acusat i per una altra la versió de la dona, que durant el judici mantingué que els dos individus l'havien violada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.