algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

Villarejo: «Cardenal només vol que s'investiguin les denúncies del PP»

El fiscal Anticorrupció posà com a exemple els casos de Nájera


El fiscal Anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo, afirmà en una entrevista publicada ahir per El País que el fiscal general de l'Estat, Jesús Cardenal, només li ordena investigar «quan es tracta de querelles que presenten polítics del Partit Popular, però no si el querellant és del PSOE», i posà com a exemple els casos de l'exbatlessa de Calvià, Margarita Nájera.

Jiménez Villarejo assegura que demanà a Cardenal, a començaments de la setmana passada, autorització per investigar la crisi de l'Assemblea de Madrid, ja que «és un cas de presumpta corrupció que ha tingut unes conseqüències institucionals terribles».

Segons el fiscal Anticorrupció, uns dies abans, Jesús Cardenal li havia enviat «set querelles inspirades per gent del PP, relacionades amb l'Ajuntament de Calvià i dirigides contra l'exbatlessa, Margarita Nájera». Jiménez Villarejo reconeix que va suggerir a Cardenal que s'elegís qualcú de la Fiscalia de Mallorca perquè dirigís les investigacions.

«Tenc a les meves oficines el fiscal Joan Carrau, que està treballant activament en el cas», afirmà Jiménez Villarejo, i es demanà: «Només s'ha d'investigar quan la denúncia la presenta el PP?». El fiscal Anticorrupció posà un altre example, el de la trànsfuga socialista de Ceuta, Susana Bermúdez, que abandonà el seu escó el 1999, quatre mesos després dels anteriors comicis.

El mateix fiscal general de l'Estat, en una visita recent a Palma, confirmà les afirmacions realitzades ahir per Jiménez Villarejo al rotatiu madrileny. Segons explicà Jesús Cardenal, fou el fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Balears, Bartomeu Barceló, qui envià a la Fiscalia General uns informes sobre les causes que afecten Margarita Nájera. «Els vàrem estudiar i decidírem que, per la naturalesa dels fets, encaixaven dins l'àmbit de les competències de la Fiscalia Anticorrupció».

A la Fiscalia illenca se seguiren les indicacions d'Anticorrupció, i es decidí que l'encarregat d'esbrinar les suposades implicacions penals que, segons les acusacions del PP, afecten Nájera, fos Joan Carrau. Aquest fiscal havia encapçalat les investigacions de Brokerval i el túnel de Sóller.

El nomenament de Carrau sorgí d'una reunió de la Junta de Coordinadors de la Fiscalia balear, en entendre els seus integrants que «quedava garantida la imparcialitat amb la qual es desenvoluparà la investigació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.