cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Arxivada la denúncia contra el metge acusat de planejar la mort de l'exdona

El magistrat creu que no existeix cap prova definitiva, tan sols alguns indicis

81508
El doctor Pau Vidal negà des del primer moment els càrrecs.

J.F. MESTRE.Palma.
El jutge del Jutjat d'Instrucció número 2 de Palma, Juan Ignacio Lope Sola, ha decidit l'arxivament de la denúncia presentada contra el metge Pau Vidal Roca. Com es recordarà, el facultatiu fou detingut acusat de planejar l'assassinat de la seva exesposa i de l'actual marit d'aquesta. El jutge ha considerat que només n'hi ha indicis i no hi ha proves definitives que permetin asseure al banc dels acusats el metge, per la qual cosa accepta la proposta del lletrat defensor, Francisco de Sales, d'arxivar la causa.

Els advocats de l'exdona i del seu marit recorreran contra decisió davant de l'Audiència, si bé el tribunal ja va tenir oportunitat de pronunciar-se sobre el tema i coincidí que, en aquests moments, només hi ha indicis i no proves contra el metge.

En aquesta causa, a part de Pau Vidal, també apareix com a imputat un empresari de Madrid. Els fets s'iniciaren quan, d'una manera anònima, a la Policia de Palma li arribaren diversos documents, lliurats per un confident a uns agents de Madrid i que feien pensar que el metge estava planejant l'assassinat de la seva exdona. Apareixia a la llista de documents un plànol de la casa on viu la denunciant, unes fotografies aèries de la finca, retalls de fotografies i dades referents al matrimoni i als seus vehicles. També hi havia unes notes manuscrites en les quals, entre altres frases, es ressenya que «els infants no han d'assabentar-se de res».

«Aquest cap de setmana hi són. Les habitacions són al pis de dalt i a les quadres -a 200 metres de la casa- sempre hi dorm un empleat. Avanci amb rapidesa. Els dos cavalls junts o cap. Jo me'n vaig a Barcelona dilluns al migdia...» A través d'una prova cal·ligràfica es va demostrar que aquest document l'havia escrit Pau Vidal.

Tanmateix, tant el fiscal com ara el jutge troben que no hi ha proves definitives que permetin asseure a la banqueta el metge i l'empresari. L'acte del magistrat parla de «meres conjectures» i segons jutge aquest document amb aquestes frases no pot demostrar que el metge estigués planificant la mort de la seva exdona.

En la seva disculpa, Vidal ha manifestat que aquestes frases es referien al fet que mantenia una negociació amb l'empresari per vendre-li uns cavalls que tenia a casa seva a preu de carn. En tot cas, l'empresari manté que no es va arribar mai a cap acord sobre aquesta venda.

Hi ha la circumstància que Vidal també ha guanyat un plet civil respecte d'un habitatge que va adquirir a mitges amb la seva exdona i que en aquests moments té en propietat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.