algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
15°

Mallorca va superar dijous la punta màxima de consum elèctric

Arribà a 750 megavats, polvoritzant els dígits del 27 de juny del 2002

F.O.Palma.
Les altes temperatures que afecten aquests dies les Balears han provocat un increment de la demanda elèctrica, segons informà ahir la companyia Gesa-Endesa. Tot i que les temperatures d'aquest mes de juny superen de 3'5 graus la mitjana mensual i no s'ha batut cap registre històric, sí que s'ha disparat l'ús d'aire condicionat per alleujar la calor.

Fonts de Gesa-Endesa informaren ahir que dijous dia 12 s'arribà a la punta màxima de consum energètic del mes de juny registrada fins ara. Aquest dia s'arribà a 750 megavats de consum a les illes de Mallorca i Menorca, mentre que dimecres es va situar en 746. A Eivissa i Formentera s'igualaren els dígits de l'any anterior, amb 120 megavats.

Les mateixes fonts no descartaven que ahir mateix se superassin a Mallorca i a Menorca els 750 megavats de dijous. L'any passat, la punta del mes va ser el 27 de juny. Segons el director del Centre Meteorològic, Agustí Jansà, demà i dilluns poden aparèixer niguls i les temperatures experimentaran un lleuger descens. El consol és que la calor no arriba a la xafogor, ja que els índexs d'humitat són moderats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.