algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Els col·legis de Sagrat Cor, Sant Pere i Sant Francesc tenen la major demanda de matriculació

El 86% d'alumnes aniran al centre triat pels pares

T. GARCIES. Palma.
Els col·legis de Mallorca que tenen una major demanda de matricules noves al cicle d'infantil i que han registrat un superàvit més important de peticions per al proper curs són Sagrat Cor, Sant Pere i Sant Francesc, tots ells concertats i ubicats a Palma.

Així ho demostren les dades oficials de la Conselleria d'Educació que posen de manifest que de les 8.794 peticions d'escolarització infantil fetes a Mallorca s'han pogut concedir el 86,4% dels centres demanats en primera opció. En la resta de casos, els pares sabran el proper divendres l'escola escollida en segon o tercer lloc que se'ls adjudica als seus fills.

Segons les dades, els centres concertats són els que tenen, per regla general, més demanda d'alumnes que no poden atendre. Al Sagrat Cor han quedat 61 peticions sense plaça en primera opció, a Sant Pere 60 i a Sant Francesc, altres 50. Al darrere, se situen Santa Mònica (44), Sant Josep Obrer (34), Santa Maria (25), Pius XII (24), Jesús Maria (23) i La Salle i Madre Alberta (21).

En escoles públiques, la de Pràctiques amb 29, Son Oliva amb 12 i Costa i Llobera i Santa Catalina amb 11 són els centres amb major peticions de demanda a Palma. Segons la Conselleria, també hi ha centres concertats que disposen de places sobrants que no s'han cobert com el de Sant Alfons, Aula Balear, Sant Felip Neri o Sant Vicenç de Paül. El director general de Planificació i Centres, Jaume Gual, va destacar per damunt de tot, l'alt índex d'alumnes que poden anar al centre escollit pels seus pares i comparà això amb Madrid «on governa el PP i un de cada dos alumnes no va a l'escola escollida».

Gual va criticar la proposta de lliure elecció de centre que vol aplicar el PP quan formi el nou govern indicant que «es tracta de pura demagògia, sobretot, pel creixement poblacional a comunitats amb una immigració forta com la nostra».

Gual exposà que «l'administració ha d'oferir un lloc de qualitat i gratuït a tots els alumnes». A més, recalcà que «la llei de qualitat del PP estipula que quan no hi ha places suficients a una escola, s'han de seguir uns criteris fixos per fer la selecció».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.