muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.26°
12°

Una jutgessa reobre el sumari del crim d'un jubilat a ses Salines el 1993

S'han trobat noves dades que poden conduir a l'autor de l'assassinat d'Andreu Burguera

66740
El cadàver d'Andreu Burguera, de 70 anys, aparegué davant el seu domicili.

P. MATAS. Palma.
La jutgessa Ester Domenech, titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Manacor, ha reobert el sumari de l'anomenat «crim de ses Salines», ocorregut fa deu anys i encara sense resoldre. La reobertura s'ha decidit partint de les investigacions que du a terme l'equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Palma.

Aquestes començaren fa devers cinc mesos i, encara que es mantenguin en secret, sembla que s'hi han aconseguit noves dades probatòries en el sentit de poder imputar l'assassinat a una persona que, segons pareix, resideix a ses Salines. Al llarg de les darreres setmanes les investigacions s'han accelerat i és previsible que els pròxims dies es duguin a terme diligències que poden ser importants per a l'aclariment, o no, del cas.

Andreu Burguera Vidal tenia 70 anys d'edat quan el trobaren sense vida davant l'entrada del seu domicili, el número 10 del carrer Bonico de ses Salines, la matinada del 21 d'octubre de 1993. El cadàver presentava un cop al cap i tretze punyalades. La víctima vivia amb un germà, Pere, que va ser qui en trobà el cadàver, cap a les cinc de la matinada.

Pere Burguera manifestà que a l'hora esmentada es va despertar i, un pic comprovat que Andreu no hi era, sortí al carrer. Hi va trobar el cos sense vida, que jeia d'esquena en terra del pati, davant l'entrada del domicili, i a uns metres la bicicleta que emprava per desplaçar-se.

La darrera vegada que es va veure amb vida Andreu Burguera va ser en un bar de ses Salines, on acudia de manera habitual. Eren devers les nou i mitja del vespre i a partir de llavors tot ha estat un misteri. La Guàrdia Civil investigà l'entorn de la víctima i va arribar a detenir un germà seu, però aquest quedà en llibertat al cap de poques hores per falta de proves.

També s'investigà en altres cercles i es considerà la relació amb una possible partida de cocaïna de la qual es pensava que la víctima podria haver tingut notícies de manera involuntària. Però el temps va anar passant i no es trobaren dades probatòries per poder inculpar ningú del crim d'Andreu Burguera. Ara, una vegada reobert el cas, s'està a l'espera de resultats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.