algo de nubes
  • Màx: 16.54°
  • Mín: 7.61°
16°

El poble viurà «una altra Fira» amb l'ajornat segon Campionat de Cavalls de Pura Raça


Els pròxims dies 13, 14 i 15 el poliesportiu de Sencelles viurà la segona edició del Campionat de Mallorca de Cavalls de Pura Raça, organitzat per l'Ajuntament i per l'empresa RG Comunicació Global.

Aquest certamen s'hauria d'haver duit a terme coincidint amb la Fira de Maig del poble, que va ser el dia 18 de maig passat, però s'hagué d'ajornar arran del brot de rinopneumonitis equina. Amb motiu de la malaltia dels cavalls, la Conselleria d'Agricultura i Pesca del Govern balear va suspendre el dia 6 de maig passat les concentracions de ramaderia equina. D'aquesta manera, i tal com va explicar ahir el batle en funcions de l'Ajuntament de Sencelles, Josep Aloy durant la presentació del certamen, «el poble podrà tornar a viure un ambient de fira perquè els resultats de l'any passat de vincular-la amb el món del cavall varen ser autènticament excel·lents».

Prendran part en aquesta segona edició del Campionat de Cavalls de Pura Raça devers 170 exemplars, mentre que l'any passat n'hi va participar un total de 120. Enguany es preveu que el certamen es desenvolupi en un recinte de 25 mil metres quadrats amb aparcaments, envelats, exposició de carruatges, mostra de pintura i diverses atraccions. Les demostracions eqüestres seran l'horabaixa per evitar, d'aquesta manera, que hi faci massa calor.

Les races participants en aquest campionat són principalment pura raça espanyola, àrab i angloàrab. A més, s'hi difondrà el coneixement de les races de les Illes Balears, com ara la menorquina.

A l'hora d'establir la puntuació dels diferents exemplars, es tindrà en compte el prototip racional i, així mateix, es premiarà la perfecció de formes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.