algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
21°

El moll de la dàrsena de Sant Magí s'amplia per afavorir els vianants

L'Autoritat Portuària vol millorar l'actual passeig i la pista ciclista

JOANA NICOLAU.Palma.
L'Autoritat Portuària de Balears ha adjudicat a l'empresa constructora Dragados l'ampliació del moll de la dàrsena de Sant Magí, al port de Palma, per un pressupost de 615.000 euros.

Els treballs, que tenen un termini d'execució de sis mesos, començaran d'aquí a uns dies i afecten unes 45 embarcacions que seran traslladades al pantalà flotant B2 del moll de la Llonja. Autoritat Portuària informà ahir que la ubicació d'aquestes barques a l'esmentat pantalà, emprat per la passada Fira Nàutica, no ocuparà cap dels llocs d'amarrament prevists per llogar de cara a aquesta temporada d'estiu.

Les obres consisteixen en l'ampliació del moll amb aproximadament 1.500 metres quadrats que es guanyen a la mar, amb els quals es podrà habilitar una pista ciclista i engrandir el pas actual que hi ha per als vianants. Actualment les dimensions d'aquest pas arriben tan sols als 4'8 metres d'amplària i amb la reforma tindrà fins a 12'5 metres.

A més d'ampliar l'espai per als vianants, l'objectiu de les obres també inclou la renovació del paviment actual, la millora de la il·luminació i l'habilitació de mobiliari urbà divers. D'altra banda permetran dotar de connexió les embarcacions per tenir serveis d'aigua i electricitat.

La millora, d'acord amb el projecte redactat per l'arquitecte Justo Aguado, es desenvoluparà en tres fases diferenciades. A la primera s'esbucaran les lloses existents i es dragarà tota la zona afectada. Val a dir que en aquesta fase també s'inclou la col·locació d'un nou tren d'ancoratge que sembla que permetrà que algunes embarcacions en el decurs de les obres puguin continuar realitzant el seu amarrament en aquesta dàrsena.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.