cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

UM vol que el PP matisi la seva oferta en autopistes i dessaladores

L'eivissenc Marí Tur es perfila com a possible president del Parlament

J.T./T.G./N.D. Palma.
Unió Mallorquina farà arribar al Partit Popular un document en el qual demanarà que es matisin una sèrie de qüestions plantejades a la proposta de pacte al Consell de Mallorca, entre les quals destaca la construcció d'autopistes, de dessaladores i el pla energètic. La direcció d'UM té clar que l'opció de pactar amb el PP és la millor i cada pic s'allunya més la possibilitat que l'esquerra la pugui superar.

Malgrat tot, dins UM preocupa molt el fet que els conservadors es vulguin garantir el seu suport en una sèrie de temes en els quals els dos partits tenen importants diferències. Així, UM pretén assolir un acord pel que fa al pla energètic, en què Munar aposta per una solució combinada de gas i cable. També la implantació de noves dessaladores és un aspecte que s'haurà de salvar.

L'escull més important a superar és emperò la construcció de noves autopistes, ja que UM s'hi oposa i aposta, en canvi, per desdoblaments. Des de la formació de Maria Antònia Munar sembla que no es posarà cap trava que el PP controli àrees com els esports o la gent gran, amb la creació del nou institut que ha plantejat.

D'altra banda, UM sembla que es convertirà en l'únic partit del grup mixt. En teoria Esquerra Unida-Els Verds, amb només tres diputats, no pot constituir grup propi, ja que fan falta 4 escons. Possiblement la coalició pugui burlar aquest precepte acordant amb el PSOE el «préstec» d'un dels seus parlamentaris. Maria Antònia Munar, per les raons abans citades, no hi posaria cap impediment.

Així mateix comença a prendre força el nom de l'eivissenc Joan Marí Tur com a possible nou president del Parlament. Marí Tur anava al número vuit de la llista eivissenca i ha quedat fora, però el diputat electe Enric Fajarnés podria renunciar al seu escó per continuar de senador a Madrid i afavoriria així l'entrada a la cambra balear de Marí Tur. També es dóna per fet que l'encara batle de Palma, Joan Fageda, es podria convertir en el nou senador autonòmic de la Comunitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.