muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
17°

Matas ofereix a Munar que pugui governar el Consell en solitari

El PP controlaria un institut que inclouria tercera edat, esports i subvencions

JOAQUIM TORRES. Palma.
La Junta Directiva del PP balear decidí ahir oferir tot el govern del Consell de Mallorca a Unió Mallorquina. D'aquesta manera, Maria Antònia Munar tornaria a ser la presidenta de la institució, amb un executiu format només per membres del seu partit. Els populars tan sols controlarien les competències d'Afers Socials des d'un institut que funcionaria de manera autònoma. A canvi, Munar hauria de consensuar amb el PP els grans projectes territorials d'aquest partit, entre els quals les autopistes.

Després de la reunió de la Junta Directiva del PP balear, el seu president, Jaume Matas, va fer pública l'«oferta d'acord programàtic i de governabilitat», que Maria Antònia Munar ja tenia a les mans. Matas va apuntar que la presidència i la gestió de la institució insular quedarien en mans d'UM, excepte les competències d'Afers Socials, Tercera Edat, Joventut i Esports, ara incloses a l'àrea de Presidència i de Benestar Social, i les que el Govern autonòmic ha de traspassar al Consell el proper 1 de juliol en virtut de l'acord signat pel Pacte.

Aquestes competències serien gestionades per una mena d'institut que funcionaria de manera autònoma i seria controlat pel PP. El mateix Matas no dubtà a reconèixer que la proposta era «generosa» i insistí que «prioritzam els programes polítics al repartiment de cadires».

El PP, segons va dir el seu president, faria prevaler els acords conjunts sobre els grans temes que componen el pacte de governabilitat de la institució. Ambdues formacions assolirien un compromís per tirar endavant el pla territorial, haurien de consensuar la gestió de residus, aplicar el pla de carreteres de l'any 1998, impulsar la llei de capitalitat de Palma i executar el pla energètic i les dessaladores.

«Feim una oferta programàtica que vol prioritzar les grans qüestions que necessita resoldre Balears i Mallorca», apuntà el líder popular. Aquests projectes, va dir, necessiten un «ampli consens» que s'ha d'assolir des de les institucions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.