algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.26°

Almenys dos morts i 30 ferits en xocar un Talgo i un tren de càrrega a Albacete

Tres vagons del tren de passatgers, en el qual en viatjaven 86, quedaren calcinats

Almenys dues persones moriren i una trentena resultaren ferides, tres en estat crític i quatre de greus, en el xoc ocorregut anit entre un tren Talgo que cobria la línia Madrid-Cartagena i un tren de mercaderies al terme municipal de Chichilla (Albacete).

El Talgo Madrid-Múrcia-Cartagena i un tren de càrrega de 28 vagons que transportava contenidors col·lidiren anit a les 21.40 entre les localitats de Chinchilla i Navajuelos, a la província d'Albacete. Encara que al principi es digué que el comboi de càrrega portava material perillós, Renfe ho desmentí.

Segons aquestes fonts, el tren de mercaderies estava format per 28 vagons i tres havien transportat en una altra ocasió àcid sulfúric i hidròxid sòdic, però en el moment de l'accident no portaven aquest tipus de càrrega. Almenys 30 ambulàncies es desplaçaren al lloc del sinistre i traslladaren els ferits a l'Hospital General d'Albacete. Al tancament d'aquesta edició, 30 persones es trobaven ingressades al centre hospitalari amb lesions de diversa consideració, tres d'ells en estat crític.

L'accident es produí a la sortida de l'estació de Chinchilla, a l'altura de Las Delicias, en un antic pas a nivell, on la via es bifurca cap a València i Cartagena. Segons el testimoni d'una passatgera del Talgo, «el tren de mercaderies ha pujat literalment damunt el Talgo i tres vagons del tren de passatgers han esclatat en flames».

En el moment de la col·lisió el Talgo Madrid-Múrcia duia 87 passatgers. Com a conseqüència de l'incendi es formà un núvol de fum que va enrevoltar tot Chinchilla. Els Bombers tardaren unes dues hores a controlar l'incendi, que afectà tres vagons del Talgo sinistrat.

Tot i que Renfe confirmà que el núvol que s'originà no era perillós per a la salut dels veïns del poble de Chinchilla, les autoritats de la localitat alertaren a través de megafonia els habitants que tancassin les portes i finestres de les seves llars per prevenir possibles riscs davant del nigul de fum.

Un veí que s'acostà al lloc de l'accident assegurà que a la zona es percebia una olor intensa «semblant a l'amoníac». El ministre de Foment, Francisco Àlvarez Cascos, i el president de Renfe, Miguel Corsini, es traslladaren fins al lloc del sinistre per interessar-se per les víctimes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.