cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.73°

Les administracions han fet inversions per 10 milions en reconversió del sector pesquer

JOAQUIM TORRES. Palma.
Les administracions públiques han destinat 10.171.159 euros durant aquesta legislatura a fomentar la reestructuració de la flota pesquera balear. Amb ajuts públics s'han fet desaparèixer de l'activitat productiva 38 vaixells vells i se n'han construït 25 de nous. En els darrers tres anys també s'ha incentivat la modernització dels equips. Els ajuts a aquest sector han experimentat un augment del 250% entre el 2000 i el 2002.

Segons la Conselleria d'Agricultura i Pesca, dirigida per Mateu Morro, només en tres anys les ajudes al sector han passat d'1'9 milions el 2000 a 6'8 el 2002. Les subvencions s'inclouen en el programa europeu IFOP (Instrument Financer d'Ordenació Pesquera) i, en la majoria de casos, un 50 per cent dels recursos prové de la UE, un 25 per cent de l'Administració central i l'altre 25 per cent de la Comunitat Autònoma. En tres anys, la quantitat total de les ajudes rebudes pels professionals del sector pesquer se situaren en 12'5 milions, la major part (10'17 milions) dels quals s'adreçà a la reestructuració de la flota.

Per aconseguir una major eficàcia i seguretat en els vaixells, la Conselleria d'Agricultura i Pesca ha aprovat fins a 38 sol·licituds de desballestament o enfonsament de naus envellides, 25 construccions de nous vaixells i fins a 84 actuacions de modernització de la flota (maquinària, equips electrònics...).

Per altra banda, durant aquesta legislatura les administracions públiques també han incentivat la millora de les instal·lacions portuàries per augmentar l'eficiència de l'activitat pesquera. En aquest sentit, s'han creat o modernitzat nombroses infraestructures portuàries arreu de les Balears, que han permès, per exemple, la instal·lació de grues i de cambres de refrigeració.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.