algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

Les ajudes europees permetran invertir 24'5 milions als pobles

La recuperació de centres urbans forma part dels projectes principals

Els Ajuntaments de les Balears generaran una inversió de fins a 24'5 milions d'euros en projectes de millora dels centres urbans fins al 2006 gràcies a les ajudes europees procedents del programa Objectiu II. Tots els municipis de les tres Illes es podran beneficiar d'aquestes subvencions exceptuant els costaners. Campos i Artà també entren al programa perquè no tenen un gran desenvolupament turístic.

La Conselleria d'Economia ja té enllestit el primer paquet de projectes que els diferents ajuntaments han demanat i per als quals s'autoritzarà la despesa de forma imminent. De fet, ahir mateix es va signar el conveni amb els primers cinc ajuntaments per executar aquestes obres. D'aquest pla en sortiran beneficiats fins a una trentena d'ajuntaments que podran envestir projectes de diferent caire.

La inversió més important anirà a obres per rehabilitar o condicionar els centres urbans. També hi haurà un important grup de projectes per a equipament de centres de formació professional ja existent o construcció d'altres nous, seguint l'exemple de la Mancomunitat del Raiguer. D'altra banda, en projectes de restauració del patrimoni només s'ha presentat el municipi de Calvià per adequar el Túmul de Son Ferrer.

En tots aquests projectes els Ajuntaments només hauran d'aportar el 25% del pressupost mentre que la resta dels doblers els posaran la Unió Europea i el Govern balear. El vicepresident del Govern, Pere Sampol ha destacat que en aquesta nova edició del programa s'ha donat prioritat també als municipis més petits que varen quedar exclosos del programa anterior com el del Pla.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.