algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

L'Hospital cedeix a la pressió dels treballadors i readmet els metges

La Fundació suspèn cautelarment la sanció als traumatòlegs


El rebuig unànime expressat públicament en les manifestacions dels dies 13 i 20 protagonitzats per uns 200 professionals de la salut a la sanció imposada des de l'Hospital de Manacor als tres traumatòlegs expedientats ha donat els seus fruits.

Ahir matí, després d'una reunió del Patronat de la Fundació amb els caps de servei o secció en la qual s'havia d'estudiar la proposta dels facultatius de deixar en suspens la sanció als tres metges expedientats, l'òrgan gestor del centre finalment aprovà que la sanció «quedi en suspens cautelar fins que en l'acte de conciliació es pugui aconseguir un acord entre les parts», argumentà Pablo Rivero, president del patronat que ahir va comparèixer en roda de premsa amb Juli Fuster, gerent de l'Ib-Salut; Gabriel Payeras, secretari general tècnic de la Conselleria de Salut; Caterina Ramon, gerent de l'Hospital i Werner Brill, cap de traumatologia.

L'acord d'aixecar cautelarment la sanció de suspensió de sou i feina als especialistes Isidre Marimon, Miquel Rius i Guillermo Mateos, respon «a la petició dels facultatius de reincorporar els metges al servei de traumatologia i d'aquesta manera, aconseguir un servei òptim», explicà Juli Fuster.

La suspensió de la sanció suposa una primera passa en la reconciliació entre les parts enfrontades i disminuir la tensió social existent els darrers mesos. Fuster explicà que els tres metges podran reincorporar-se als seus llocs de feina «en la major brevetat possible, immediatament que se'ls hi hagi comunicat per escrit.

Per la seva banda, el secretari general de Sanitat de CCOO, Manel Garcia criticà ahir que «s'hagi fet pública la resolució del patronat sense abans reunir-se directament amb els afectats i representants». Garcia afegí que els especialistes «no han rebut en temps i forma la comunicació del Patronat. Ells tenen clar, des de la seva assessoria jurídica que el dia de la conciliació ha de ser al Tribunal de Mediació i Arbitratge de les Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.