algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Antich reitera que «ens tornin Matas perquè a fora ens fa quedar malament»

També criticà els hotelers que «tenen més interessos a l'exterior de les Balears que aquí»

El secretari general del PSIB"PSOE, Francesc Antich, es va referir dissabte, en el sopar de Nadal que els socialistes celebraren a Son Amar, al PP, al qual acusà d'«haver abandonat Espanya» com ho posa de manifest la seva actuació en la crisi del «Prestige». En aquest capítol, Antich ironitzà sobre el paper del ministre de Medi Ambient i possible candidat a la Comunitat balear, Jaume Matas. Sarcàstic, Antich digué als 1.700 simpatitzants socialistes que «a diferència del que he llegit en algun diari no és cert que volguem que se'l quedin (al ministre Matas, a Madrid). El millor és que ens el tornin a les Balears, perquè ens fa quedar malament. Ja el guardarem nosaltres», digué abans de rebre un gran aplaudiment, gojós, del seu auditori. De fet, no és aquesta la primera vegada que Francesc Antich sol·licita en públic el retorn de Jaume Matas.

Així mateix, el també president del Govern carregà la nit del dissabte contra els hotelers balears en el sopar que tingué lloc a Son Amar. «A Mallorca celebram les matines dia 24 de desembre que és quan es canta la Sibil·la, però sembla ser que enguany els hotelers han avançat la data dels seus cants apocalíptics. I ho fan increpats per mitja dotzena d'empresaris turístics que, en contra del que vol la majoria del sector, fan tot el possible per perjudicar el Govern balear i impedir que poguem assolir un clima de pau i de diàleg».

«En turisme passa una cosa molt trista», afirmà el president, «i és que, per exemple, el president de Foment del Turisme (Miquel Vicens), en comptes de promocionar l'Illa es dedica a crear embulls. I és que té més hotels i interessos a Canàries que a Mallorca. «A més», continuà Antich, «el president de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (Pere Cañellas) no té hotels sinó que és un assalariat dels poders fàctics que l'utilitzen per realitzar un paper d'oposició al Govern», digué el president, qui afegí que existeixen «una sèrie d'hotelers que començaren aquí i que ara tenen més interessos fora de la nostra comunitat, que pretenen manejar aquestes illes com si fossin el seu corral. Diuen que només parlaran amb el Govern que sorgeixi de les pròximes eleccions i tal vegada llavors serem nosaltres els que no voldrem parlar amb ells». El president del Govern va sentenciar que «o aprenen a pensar en els altres i a estimar les nostres illes o no ens quedarà més remei que ensenyar"los"ho nosaltres».

En el seu discurs, entre els vítors dels seus seguidors, Antich repassà les seves «fites» assolides durant la present legislatura. Qualificà l'ecotaxa «símbol de la solidaritat que permetrà els nostres néts seguir visquent del turisme» i es referí també a les moratòries «com a mitjà per acabar amb l'especulació urbanística». Segons recordà el líder del PSIB"PSOE, la necessitat de contenir el creixement urbanístic ha estat protagonista a Balears en els darrers 20 anys i especialment en l'actual mandat, quan el Pacte de Progrés ha governat a les Illes i va advertir en aquest sentit que «encara queda molt de camí per recórrer».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.