cielo claro
  • Màx: 35°
  • Mín: 27°
34°

Les aerolínies perden 210 milions d'euros per la caiguda del turisme

Aeca ja representa totes les companyies en unir-s'hi Binter Canarias


Les companyies aèries han perdut enguany 210 milions d'euros (35.000 milions de pessetes) per la caiguda del turisme, el que representa un 10% de la seva facturació, segons informà ahir el president d'Aeca, Felipe Navío.

Navío digué que la imatge de les Balears ha resultat perjudicada per les vagues dels transportistes, les diferències d'opinió entre els diversos agents que integren el sector turístic i les polèmiques internes, els resultats de les quals han incidit de forma especial en el turisme familiar. Per això, advocà per «passar pàgina i cercar el que ens uneix per adoptar les solucions correctes».

Aeca confia en una recuperació del mercat de cara a l'estiu del 2003, especialment pel bon comportament del turisme britànic, que pot compensar els dèficits d'altres mercats. Navío recordà els importants esforços en costs que han realitzat les companyíes per superar «les situacions compromeses» derivades de l'11-S i la crisi turística. Navío insistí en una solució de consens entre tots els partits polítics per resoldre la demanda de trànsit aeri interinsular i amb la península i digué que intentaria contactar amb el president del PP balear, Jaume Matas, per aconseguir un acord, sempre després dels comicis per evitar distorsions.

Aeca representa ja el 100% de les companyies aèries que operen a Espanya, després de la incorporació de Binter Canarias. Aquest desembre, el 50% de les quotes que paguen les aerolínies es destinaran a Galícia, per pal·liar el desastre dePrestige. Navío animà altres associacions a sumar-se a aquesta iniciativa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.