nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Un boig destrossa el Sant Crist de la Sang

José María S.A., de 29 anys, empenyé la imatge més venerada de Mallorca i la va fer caure sense que el guarda de seguretat ho pogués impedir

56988
La imatge quedà desfeta després de la brutal agressió. | PERE BOTA.

Un individu de 29 anys d'edat, natural de Jerez de la Frontera (Cadis) que, pel que sembla, és un malalt mental i que respon al nom de José María S.A., va destrossar l'horabaixa d'ahir la imatge del Sant Crist de la Sang, la figura religiosa més venerada de Mallorca.

L'esdeveniment, segons va explicar el bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, va ocórrer devers les 18.30 hores, poc abans que començàs la missa que anava a celebrar el prior de l'església, Jaume Ruvira. En aquell moment, José María S.A., que segons alguns testimonis estava molt alterat, va pujar l'escalinata que dóna accés a la camareta de la capella on estava col·locada la imatge i va començar a sacsejar la figura, que és una obra anònima que data de finals del XVI.

Malgrat que l'església disposa d'una vigilància privada, el guarda de seguretat no s'assabentà de l'entrada d'aquest individu en aquell moment. Tanmateix, diverses dones que assistien a la missa que estava a punt de celebrar-se varen començar a cridar quan s'adonaren que José María S.A. estava movent la imatge (que pesa devers 80 quilograms) i estava a punt de tirar-la al terra.

Diverses persones van intentar detenir l'acció del dement, però no van tenir temps d'evitar que l'escultura caigués al terra i quedà completament destrossada i esmicolada. L'únic que es va salvar va ser el cap del Sant Crist, que quedà gairebé intacte.

El bisbe de Mallorca va acudir poc després d'ocórrer el tràgic esdeveniment a l'església de la Sang per prendre coneixement del succeït. Teodor Úbeda va mostrar la seva consternació pels fets, encara que va considerar que hauria estat «molt més greu si s'hagués tractat d'una profanació intencionada i no de l'acció d'un pertorbat mental».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.