algo de nubes
  • Màx: 19.46°
  • Mín: 13.93°
19°

El Parlament aprovà els pressuposts autonòmics en una votació atípica

La cambra elegeix per unanimitat els primers tres síndics de comptes

J.T./T.G. Palma.
El Parlament de les Illes Balears va aprovar ahir els pressuposts de la Comunitat Autònoma -dotats amb 1.796 milions d'euros- amb una votació del tot atípica que va despistar els diputats. Fins i tot Francesc Antich va demanar explicacions al president de la cambra, Maximilià Morales. En el mateix debat dels comptes públics, la cambra va elegir per unanimitat els tres nous síndics de comptes.

Per primera vegada en molts anys no es va portar a terme una votació separada per illes, sinó conjunta de tots els diputats. Fins ara s'havia interpretat l'Estatut d'Autonomia de manera que amb la majoria de diputats de dues de les quatre illes es podien aprovar els pressuposts de la Comunitat.

Amb la interpretació que va fer ahir Morales, els pressuposts es podrien aprovar amb el suport de la majoria dels diputats sempre que fossin de més d'una illa. Això permetria que una formació governàs la Comunitat Autònoma només tenint majoria absoluta a Mallorca i representació en alguna altra illa.

Tot i la peculiar votació, el Pacte va tirar endavant els comptes públics per al 2003 incorporant només una esmena de les 384 que havia presentat el PP. Aquest ha estat l'any en què els populars han formulat més esmenes i també l'ocasió en la qual n'han prosperades menys. Això va portar el president del grup popular, Joan Flaquer, a criticar la política de «corró» del Pacte.

A diferència de la primera sessió del debat, en la d'ahir no es van evidenciar fissures entre els membres del Govern. Finalment la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, va acabar votant en contra de l'esmena presentada pel seu company de partit Joan Buades, que fou rebutjada per només un vot de diferència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.