cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.04°

La Policia de Barri ha fet més de 35.500 actuacions a Palma en un any de funcionament

Més de 140 agents hi han treballat, segons Fageda


El batle de Palma, Joan Fageda, es va congratular ahir del funcionament i la plena consolidació de la Policia de Barri a la ciutat en el primer any de funcionament, període en què s'han fet més de 35.500 actuacions.

El batle va explicar que aquesta unitat és una de les principals messions que ha fet el seu equip de Govern en matèria de seguretat ciutadana i que «l'objectiu era intentar apropar el Policia Local a cada una de les barriades i a cada ciutadà», va explicar Fageda. També va recordar que «quasi el 90% dels ciutadans, associacions i entitats ha manifestat que s'ha millorat la seguretgat a les zones gràcies a la Policia de Barri».

El batle Fageda va assegurar que hi ha un total de 143 policies de barri i 19 comandaments que fan feina en aquesta unitat, tot i que els números no quadren amb els oferits al principi d'aquesta experiència, quan es concretà al voltant de 70 el nombre d'efectius destinats a aquesta tasca. Fageda també explicà que uns altres 167 policies locals han realitzat tasques de suport per a la Policia de Barri, fet que ha significat, segons Fageda, que 348 agents han treballat per a la Policia de Barri. S'ha de tenir en compte que el cos de la Policia Local de Palma és de 800 efectius.

Per la seva banda, el màxim responsable de la Policia Local de Palma, José Manuel Sierra, va explicar que «la principal activitat de la Policia de Barri és l'ordenació del trànsit, com demostra que el 46% de les actuacions registrades hagin estat denúncies per infraccions de trànsit (veure gràfic adjunt) Per la seva banda, els socialistes criticaren ahir molt durament la manca de seguretat que es viu a la ciutat de Palma en els darrers temps.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.