algo de nubes
  • Màx: 17.74°
  • Mín: 8.69°
17°

Solchaga diu que l'hoteleria té un pes important en l'alta inflació

Insta el PP a defensar els interessos illencs per sobre dels partidistes


L'exministre d'Economia i Hisenda Carlos Solchaga destacà ahir a Palma el «mal comportament» de l'hoteleria en relació a l'augment de la inflació i advocà per persuadir els empresaris «perquè siguin cuidadosos a l'hora de fixar els preus dels serveis que ofereixen».

Solchaga, que participà juntament amb el conseller d'Hisenda, Joan Mesquida, en una reunió amb representants de diferents col·lectius per analitzar la conjuntura econòmica, assenyalà que la inflació diferencial de l'Estat espanyol en relació a altres països de la Unió Europea «és un luxe que no es pot permetre».

El membre de l'Steering Committé de l'Eurogrup 50, insistí que a més de les tarifes del sector de serveis, també la política monetària del Govern de l'Estat té part de culpa en l'increment dels preus, ja que «ni els executius autonòmics ni els sindicats» en són responsables després d'anys de polítiques de moderació salarial.

D'altra banda, Carlos Solchaga criticà la política desenvolupada pel Partit Popular, del qual ressaltà la «crueltat dels atacs, amb els ministres en primer terme, als interessos de les Balears per motius partidistes». L'exministre d'Economia del Govern de Felipe González va assegurar que el Règim Econòmic (REB) pot ser un bon instrument per pal·liar els efectes de la insularitat, a la vegada que qualificà «d'intel·ligent» el plantejament d'un canvi de model turístic, «ja que els costs en paisatge i infraestructures no es compensen amb els beneficis que s'obtenen amb les entrades».

Per Solchaga, l'aspecte més «urgent» del REB és la necessitat de declarar com a servei públic alguns dels vols entre les Illes i la Península per frenar les pujades dels passatges dels darrers anys. Solchaga considerà que la situació econòmica mundial, amb la incertesa sobre l'evolució del Brasil i, a nivell europeu, amb la delicada conjuntura d'Alemanya, pot tenir una «moderada» incidència en les Balears, que de cap manera s'hauria de traduir en ajudes d'emergència o compensacions per al sector turístic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.