algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

L'ecotaxa finança cinc projectes en el sector agrícola i ramader

Les inversions superen els cinc milions fins a l'exercici del 2003


L'ecotaxa finançarà cinc projectes per a la promoció de l'agricultura i ramaderia balear. Celestí Alomar, conseller de Turisme, destacà que aquesta actuació simbolitza el canvi del model, ja que «per primera vegada, el turisme fa costat al sector primari». Els projectes, presentats ahir per Alomar i el conseller d'Agricultura, Mateu Morro, consisteixen a donar suport al sector agrari «com a element substentador de l'equilibri territorial i del paisatge». En paraules de Morro, el 70% de la terra illenca és superfície agrària «i el seu sosteniment va més enllà de la producció agropecuària per convertir-se en element vertebrador del territori».

El pressupost del 2002 i 2003 és de 5'1 milions d'euros i ja està prevista una partida per al 2004, malgrat que el seu import encara no està fixat. La primera d'aquestes cinc actuacions, que ja està en marxa, consisteix en ajudes per a la plantació o reposició dels arbres de secà, com ara l'ametler, el garrover, l'albercoquer, les figueres i les oliveres. Les subvencions són de 18 euros per arbre i un màxim de 5.400 euros per hectàrea. Enguany, el termini de presentació de sol·licituds finalitza aquest dijous dia 5.

El segon projecte comtempla la promoció de pràctiques agrícoles respectuoses amb el medi ambient. El programa es durà a terme mitjançant un conveni amb el Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica i amb el Consell Regulador de l'Agricultura Integrada, on s'indicaran els requisits que hauran de reunir les finques col·laboradores per accedir a les ajudes.

Així mateix, es crearan dos centres de transformació de productes agrícoles i ramaders autòctons. Un s'emplaçarà dins el parc natural de Llevant, a la finca pública de ses Alqueries. L'altre estarà lligat a l'escorxador municipal d'Artà i la seva activitat se centrarà en l'elaboració d'embotits artesanals i productes càrnics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.