algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Utilitzen Víctimes del Terrorisme per desprestigiar sindicats nacionalistes

Un informe d'origen desconegut inclou l'STEI en una xarxa amb projectes sobiranistes i independentistes

L'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) s'ha desvinculat d'un informe d'origen desconegut fet públic els darrers dies sobre «les aspiracions sobiranistes i independentistes d'una xarxa de sindicats», la matriu de les quals seria el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament (a les Balears, STEI), implantat a totes les comunitats i ciutats autònomes excepte a Extremadura i la Rioja.

Aquest estudi assenyalava que l'objectiu comú d'aquesta suposada trama de sindicats, «aparentment moderats però amb líders radicals», és encetar «processos d'autodeterminació» que conclourien amb «la creació d'una organització de fort arrelament a tot el territori estatal».

El portaveu de l'AVT a Catalunya, Roberto Manrique, rebutjà, en declaracions realitzades a Diari de Balears, que l'associació estigués relacionada amb aquesta informació. No obstant això, admeté haver mantingut una conversa, fa més d'un any, amb dos homes, «que dugueren un estudi molt ample: amb sigles, gràfics, croquis i noms», i li demanaren si podien mencionar que l'organització coneixia aquesta feina.

«Els vaig dir que sí i ara ressulta que citen com a fonts informatives persones pròximes a l'AVT de Catalunya». Manrique insistí que l'informe «no està relacionat ni filtrat a la premsa per cap dels socis de l'AVT (perquè per adquirir aquesta catalogació han de ser víctimes del terrorisme) i que tampoc no col·laboren amb la nostra organització».

Per la seva banda, l'STEI ha condemnat aquest estudi, que qualifiquen «de falsedat», i també critiquen el moment en què ha s'ha donat a conèixer públicament, a poques dates de les eleccions sindicals. «Volen perjudicar el sindicat i restar-li força».

Fonts de l'STEI indicaren que «ara s'està promovent la cultura de la sospita i amb el discurs espanyolista s'intenta criminalitzar les persones i associacions que tenen idees diferents. Quasi els situen fora de la llei». Les mateixes fonts titllaren «d'operació bruta» la filtració pública de la informació, que arriba a afirmar que s'està intentant crear una «Batasuna estatal» i no descartaren, després de conèixer les explicacions que donà el portaveu de l'AVT, que provingués dels serveis d'intel·ligència. «Sembla més aviat una operació policíaca que obeeix a interessos molt obscurs».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.