algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

L'Ibsalut esbrinarà si el doctor Subirana receptà Bio-Bac a la SS

Els metges i apotecaris condemnen la possible estafa als pacients

La Conselleria de Salut ha decidit obrir un expedient al metge Pere Subirana, acusat d'haver receptat a les Illes Balears un producte farmacèutic no reconegut per l'Agència Nacional del Medicament, el Bio-Bac. La Conselleria pretén esbrinar ara si el metge just recomanà aquest producte a la seva consulta privada "a una clínica de Palma, especialitzada en fecundació in vitro" o si també la receptà als pacients de la Seguretat Social que atenia a l'ambulatori del carrer del Carme, a Palma.

El producte miraculós Bio-Bac just es podia adquirir per internet a planes com www.biobac.com "ja tancada"; els preus que els pacients pagaven pel xarob oscil·laven entre els 300E i els 500E, segons la publicitat i les comunicacions que encara romanen a la xarxa electrònica. El Col·legi d'Apotecaris no pot considerar aquesta opció, atès que el medicament senzillament no existeix a efectes legals, però la institució que presideix Antoni Sala condemnà amb fermesa les persones que exploten el dolor aliè per fer negoci.

En el mateix sentit es manifestà el president del Col·legi de Metges de les Illes Balears, Enrique Sala. Segons el màxim representant dels facultatius illencs, és «absolutament reprobable que un seguit de metges s'hagin aprofitat d'uns pacients amb problemes seriosos (...) per recomanar medicaments que en tot cas just poden oferir un efecte placebo». Recordà a més que «els malalts (terminals) sempre s'aferraran a un ferro roent», de manera que és fàcil aprofitar la seva desesperació. Sala precisà que les seves paraules no comportaven cap judici sobre el sofròleg ara investigat: aquest assumpte «està en les mans de la justícia, que ha de decidir» sobre la responsabilitat del metge.

Fins que la Justícia no comuniqui les presumptes irregularitats al Col·legi, aquest no actuarà d'ofici. El doctor Pere Subirana ha declarat públicament que receptà en diverses ocasions el producte Bio-Bac, que «va molt bé per al càncer i la sida, no té efectes secundaris, és innocu, no perjudica i en canvi pot beneficiar molt» el pacient. Segons declarà a Diari de Balears el metge, «el delicte és no receptar-ho».

En aquest sentit s'han de destacar les declaracions a una emissora radiofònica de la presidenta del Col·legi Oficial de Metges de Madrid, Juliana Fariña, per la qual l'administració del Bio-Bac «no és una enganyifa ni una tancada», perquè aquesta substància «s'estava donant en funció dels resultats que s'obtenien». Segons aquesta presidenta, el Ministeri de Sanitat «sabia de la seva existència (del medicament il·legal) perquè havia estat a la Seguretat Social fa molts d'anys i no havia estat denunciat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.