nubes dispersas
  • Màx: 19.71°
  • Mín: 12.82°
19°

El Govern no canviarà el traçat del tren malgrat el resultat del referèndum

El PP recorrerà l'acord on es va aprovar el projecte de desviament a les afores

El traçat del tren al seu pas per Petra no canviarà i es farà per les afores del poble, malgrat els 588 vots obtinguts a favor de l'antic traçat, que passa per dins el nucli urbà, en el referèndum realitzat diumenge passat.

El conseller d'Obres Públiques, Francesc Quetgles, va explicar ahir que «el referèndum no té cap validesa i no és vinculant a cap tipus d'actuació». El conseller va reconèixer que tant l'antic traçat com el desviament a fora del poble, «no són solucions perfectes». Quetgles va expressar que la decisió de fer el traçat del tren per les afores del poble de Petra respon a «un acord del ple de la corporació que es va aprovar per majoria» i va concretar que «el projecte ha estat possible gràcies a la cooperació del Consell de Mallorca, perquè hi havia complicacions tècniques que finalment s'han pogut solucionar».

D'altra banda, el batle de Petra, Joan Font (PSM) ha fet una valoració molt distinta a la dels organitzadors. «Per mi qui ha guanyat ha estat l'abstenció que suposa el 70% de la població de Petra» manifesta de forma contundent el batle. «Això demostra que el Govern ha fet les coses bé», conclou.

La recent constituïda agrupació del PP a Petra veu les coses d'una altra manera. Joan Font Rosselló, secretari de la junta local del partit conservador ha explicat que «el PP recorrerà l'acord adoptat el 28 de juny en el Consell de Govern per haver aprovat el traçat per les afores, quan faltava l'informe tècnic prescriptiu que després va ser presentat el 31 de juliol. A més interposarem un contenciós administratiu contra aquest acord perquè el projecte és ple d'irregularitats».

Font Rosselló assegura que «el tècnic que va fer l'informe desfavorable contra el projecte del traçat per les afores del poble, fou destituït i ens hem adonat que darrere aquest projecte hi ha una acumulació d'interessos, el tema és escandalós».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.