algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

Els experts anuncien el final dels retards amb el cel únic europeu

Responsables espanyols a la UE diuen que les Illes es beneficiaran

Els experts en navegació aèria de la Unió Europea (UE), entre els quals hi ha José Manuel del Pozo, representant d'Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA), afirmen que l'entrada en vigor del cel únic europeu (amb un centre de control de comú per a tots els països comunitaris) previst per a l'any 2004 «beneficiarà enormement les Balears».

Assenyalen, en aquest context, que les Illes no tindran retards en les seves connexions aèries i que millorarà el servei als passatgers i augmentarà l'eficàcia del sistema de transport aeri. Actualment, hi ha més de quaranta centres de control a tot Europa, el que implica que un avió que realitza la ruta Brussel·les-Ginebra, per exemple, hagi de canviar de freqüència nou vegades abans d'arribar a la seva destinació.

L'exemple a seguir per als experts comunitaris són els Estats Units, país on només hi ha un nombre petit de centres per al control. «Amb un cel únic, Balears millorarà la seva capacitat d'espai aeri, dels aeroports, reduirà els retards, per tant, els avions aterraran i s'enlairaran amb puntualitat. Sense cap dubte, serà un benefici increïble per als ciutadans de Balears», va explicar Del Pozo.

El representant d'Aena, que a més és pilot d'avió i controlador aeri, va explicar el moment actual del projecte anomenat «cel únic europeu» en una conferència dirigida als periodistes de Catalunya i Balears que visiten la capital belga, i en la qual també va intervenir Fernando de Esteban, director general adjunt de la Direcció General d'Energia i Transports.

A la retina dels experts hi ha, per exemple, les imatges de cada estiu als aeroports de Palma, Eivissa i Menorca, amb milers de passatgers atrapats a les terminals pels conflictes dels controladors aeris.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.