muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

«Sa Nostra» fixa en uns 65.000 els exclosos i marginats de les Balears

L'entitat repartí ahir més de 61.500 euros entre tretze associacions

El director general de la Fundació Sa Nostra, Miquel Alenyà, va estimar ahir en unes 65.000 persones, un 7'2 per cent de la població de les Balears, la quantitat d'exclosos i marginats que hi ha a les Illes. Alenyà va facilitar aquesta dada en la signatura de setze convenis amb tretze associacions perquè atenguin aquest col·lectiu amb 61.500 euros. El director general de la Fundació Sa Nostra va assegurar que aquest percentatge, respecte a altres comunitats autònomes, «ens situa entre la meitat i la meitat alta de la llista» de territoris amb més exclusió i marginació social.

Alenyà va definir l'exclusió com «la manca d'integració social i productiva que du a les persones a separar-se de les relacions socials habituals». El cap de la Fundació Sa Nostra va assenyalar que «en els darrers set anys hi ha hagut avanços importants» pel que fa a l'exclusió i marginats. «Avui hi ha una gran consciència sobre la naturalesa i l'abast de l'exclusió. No és suficient, però el balanç és positiu. Ara, hi ha molta més gent que hi fa feina i està més qualificada. Entre les associacions que avui "per ahir" rebran les ajudes hem comptat que hi ha almenys 2.530 persones vinculades a aquestes».

Alenyà va afegir que aquesta millora de la consciència ha fet augmentar «el nombre de persones que està en procés d'integració». A més, va destacar que «la integració de dones i d'aturats de llarga durada està donant fruits positius». Ara bé, el director general de la Fundació Sa Nostra va advertir que continuar aquesta feina «no és just una qüestió econòmica, per augmentar la productivitat de la societat; tampoc no és just una qüestió de justícia social o just de solidaritat, que ho és, sinó que és, sobretot, una problemàtica de Drets Humans». Entre les entitats beneficiades per les ajudes hi ha la Fundació La Sapiència; Caritas; Aula Cultural; Ca Teva; Pastoral Penitenciària; El Refugi; Fundació Deixalles Calvià; Associació de Veïns de Son Dameto; Associació Catòlica Espanyola de Serveis a la Joventut Femenina; Federació d'Associacions d'Immigrants; Institut de Treball Social i Serveis Socials; Religioses Oblates i Caritat de Sant Vicenç de Paül. Els beneficiats seran 10.750 persones.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.