nubes dispersas
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
24°

La Platja de Palma oferirà 8.000 places hoteleres menys a l'hivern

L'empresariat nega que tanqui els establiments per raons polítiques

La Platja de Palma oferirà 8.000 places hoteleres menys la propera temporada d'hivern, passant de les 20.000 obertes el 2001 a les 12.000 previstes l'any vinent, segons les estimacions de l'Associació d'Hotelers que ahir presentà el seu president, Jordi Cabrer.

Així mateix, dels 150 hotels establerts en aquesta zona, només obriran 40 i «no per raons polítiques, perquè no hi ha cap hotel que tanqui si no li queda més remei». Cabrer en posà com a exemple el seu propi establiment de 200 places que ahir tenia 19 clients i 33 treballadors. D'acord amb les dades de l'Associació, l'ocupació hotelera de setembre va ser del 76%, enfront del 87% del 2001 i es preveu que la xifra es fixi en el 56% per octubre.

Cabrer digué que l'oferta complementària ha de fer un esforç quant als preus després de les queixes dels clients i dels guies turístics, que consideren cars els serveis ara que fan servir la mateixa moneda. «No s'ha de regalar res, però s'ha de cobrar per la qualitat del servei que es dóna i no intentar fer l'agost», manifestà. Aquesta minva de l'oferta durant l'hivern respon en part a l'enderreriment del programa de l'Imserso Mundosocial i, també, a la crisi que pateix l'economia alemanya, ja que el 80% dels turistes que acudeixen a la Platja de Palma són d'aquesta nacionalitat. Cabrer va destacar la necessitat de cercar mercats alternatius.

Els hotelers consideren un seguit d'actuacions per recuperar el turisme familiar, que és el que ha deixat de visitar la zona, a més de mantenir els clients actuals. Per això, demanen una inversió de 300.005E (50 milions de pessetes) a l'Ajuntament de Palma perquè adeqüi els parcs infantils.

Cabrer criticà la manca d'oferta cultural per als turistes d'hivern i afirmà que «no s'està fent res» amb el programa del Govern balear Un hivern a Mallorca. Els empresaris volen que «es posi l'Ibatur en mans de professionals per fer una campanya continuada i no puntual».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.