algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
17°

La Sala apuja un 3'6% les taxes de l'aigua, fems i clavegueram

L'oposició votà contra l'increment perquè el considera «injustificat»

J. ROSSELLÓ. Calvià.
L'Ajuntament de Calvià va aprovar ahir en sessió plenària la pujada del preu de l'aigua potable, del servei de recollida i eliminació d'escombraries i del clavegueram.

La pujada d'aquestes taxes municipals és del 3'6 per cent, segons va explicar el tinent de batle, Antonio Manchado. L'oposició es va manifestar totalment en contra d'aquest increment i va denunciar que «és considerable i totalment injustificat». El regidor portaveu de temes econòmics del PP, Rafel Garau, va denunciar l'augment d'un 6 per cent en la quota de consum d'aigua. Així mateix va exposar que, des de l'any 99, l'Ajuntament ha apujat just en la recollida d'escombraries un 40 per cent les tarifes. «A més de perjudicar els ciutadans, lesiona la competitivitat de les empreses del municipi», va apuntar.

Isidre Cañellas, portaveu d'UM, que també va votar en contra d'aquestes pujades, va criticar que són injustes perquè no són proporcionals. Va destacar que «és totalment injust que un petit comerç pagui el mateix que 12 turistes permanents».

Els habitatges unifamiliars pagaran 7 euros al mes com a quota fixa del servei de proveïment d'aigua potable; els comerços, 22 euros; els bars, 41 i les places hoteleres, 1'72, i s'hi afegirà el consum corresponent, el clavegueram i el cànon de l'aigua.

En relació amb els preus de la recollida i l'eliminació d'escombraries, els habitatges de menys de 110 metres quadrats pagaran 93'34 euros cada any i els de més de 110 metres, 103'25 euros. Els bars de menys de 110 metres en pagaran 453 i cada plaça hotelera pagarà 46 euros anuals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.