algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
21°

El Consell no ha presentat cap projecte de reforma del Principal

Sense aquest tràmit l'Ajuntament no pot concedir llicència d'obra

El Consell de Mallorca encara no ha presentat cap projecte per a la reforma del Teatre Principal. Així ho confirmaren a Diari de Balears fonts de la Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma. Sense la presentació d'aquest projecte, Cort no pot atorgar les corresponents llicències d'obra per a la reforma de l'espai escènic públic més important de les Illes Balears. En els registres de la Gerència d'Urbanisme sols hi ha un projecte presentat per a la reforma de l'exterior de la façana, per a la qual sí que s'ha concedit la llicència d'obra.

El tinent de batle d'Urbanisme de Cort, Rafel Vidal, confirmà que «sense la presentació del projecte no es poden concedir les llicències i sense aquestes no es pot fer res». El que sí que ha presentat el Consell Insular de Mallorca són els preceptius avantprojectes de reforma, a partir dels quals Cort ha promogut el canvi del Pla General d'Ordenació Urbana necessari. Aquest canvi del PGOU va ser aprovat fa un parell de mesos per Cort en sessió plenària i ratificat pel mateix Consell Insular de Mallorca.

De fet, aquesta modificació urbanística va ser durament criticada a començament de mes pel tinent de batle José María Rodríguez. Llavors afirmà que «a nosaltres ja ens va bé, però no entenem com un partit d'esquerres pretén augmentar tant l'edificabilitat al centre històric de Palma». Rodríguez es referia així al PSM i concretament a Maria Antònia Vadell, la responsable de l'àrea de Cultura.

Des del departament d'Urbanisme de Cort s'assegura que no es posaran traves a la reforma del teatre sempre que el projecte es presenti degudament. «No els posàrem cap trava en la modificació del PGOU i ara tampoc no en posarem, però no permetrem que es facin obres sense llicència», recordà el regidor Vidal, el qual també explicà que «entre administracions és lògic ajudar-se, però el projecte no ha entrat a la Gerència».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.