nubes dispersas
  • Màx: 18.3°
  • Mín: 13.93°
18°

La gratuïtat al túnel s'aprofitarà per destapar els falsos residents

La subvenció al peatge s'haurà de demanar a la Sala des de dilluns

El túnel de Sóller serà gratuït pels residents a la vall a partir de gener. Però el sistema al que ha hagut de recórrer el Govern per complir aquesta promesa electoral del president Antich també servirà per «depurar» els usuaris que ara passen per la galeria sense viure realment a Sóller i que segons la companyia «són molts». Això és a causa que la gratuïtat no es donarà subvencionant l'empresa concessionària com inicialment s'havia previst, sinó directament als usuaris. Per això aquest fet aquests hauran d'aportar altre cop tota la documentació acreditativa de la seva residència efectiva a Sóller.

Fins a un total de sis documents seran els que hauran de lliurar els residents a l'oficina especial que l'Ajuntament habilitarà a partir de dilluns mateix, destinant tres funcionaris exclusivament a la seva tramitació. La sol·licitud s'haurà de fer abans del 20 de novembre si es vol optar a la gratuïtat. El batle també va informar ahir que una de les condicions que també s'exigiran per obtenir la gratuïtat serà que l'impost de circulació es pagui a l'Ajuntament de Sóller, la qual cosa també suposarà un filtre per tots els usuaris residents fora de la Vall però que han donat un domicili a Sóller i es beneficien del descompte.

Entre els documents que el Govern exigirà, a través de l'Ajuntament, als residents que vulguin passar gratis n'hi ha un que pot tornar a ser conflictiu. Es tracta d'una autorització del titular del vehicle al sol·licitant de la subvenció en el cas que siguin persones diferents. Cal recordar que quan s'obrí el túnel al trànsit la companyia pretenia utilitzar el mateix sistema però l'Ajuntament el rebutjà, atès que el decret de concessió del túnel deia ben clar que eren els residents a la Vall els que tenien dret al descompte i no els seus vehicles. Tots els residents que no tramitin la subvenció seguiran tenint dret al descompte habitual.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.