algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
22°

La Gerència de l'Hospital creu que cedir al comitè «és hipotecar el futur»

Les desavinences de patronal i treballadors fan difícil la desconvocatòria de la vaga

Desacord total i, en conseqüència, anunci de vaga general a l'Hospital de Manacor a partir de dilluns, dia 28 d'octubre. Aquest va ser el resultat de l'abisme de criteris en la negociació del conveni col·lectiu de l'Hospital de Manacor que han mantingut la gerència i el comitè d'empresa, juntament amb els sindicats. Una diferència que ahir tornà a quedar palesa. Si des de gerència s'assegura que en matèria de sous s'ha ofert el màxim possible, el comitè demana que l'augment salarial sigui sobre el sou base. Caterina Ramon, gerent de la Fundació, comparegué ahir en roda de premsa per recordar que cedir a les demandes dels treballadors «suposa hipotecar el futur de la Fundació, perquè l'any 2004 el pressupost destinat a nòmines seria superior al pressupost global de la Fundació».

Sobre l'exigència d'homologació salarial dels treballadors de Manacor respecte dels de Son Llàtzer, Ramon, acompanyada pel comitè de direcció de l'Hospital, explicà que la gerència ha ofert unes retribucions que «estan per sobre del nivell actual de Son Llàtzer». En aquest sentit, la direcció ha afirmat que «la nostra oferta d'apujar els sous fins a un 6 per cent suposa una inversió d'uns cinc milions i mig d'euros anuals». La distribució dels sous que proposa la gerència és d'un 50% del salari base i la resta, sobre els diferents complements, especialment el de lloc de feina.

Tanmateix, la direcció de l'Hospital també va desmuntar algunes demandes del comitè, manifestant que «no és lògic que adoptin un sou base d'un hospital que encara no té conveni col·lectiu "en al·lusió a Son Llàtzer». El director de Recursos Humans, Ramon Puig, explicà: «Cada pic que ens passen una proposta del conveni, sempre va in crescendo». El comitè d'empresa es mostrà molt crític envers gerència i aprofità per desqualificar Ramon. Recordà que s'ha demanat la dimissió de Ramon considerant que «no està capacitada per desenvolupar el seu lloc de feina». Així mateix, digueren de Ramon que «si es materialitza la vaga, haurà estat la primera gerent en la història que no ha estat capaç de dur unes negociacions a bon terme».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.