nubes dispersas
  • Màx: 18.17°
  • Mín: 8.69°
18°

El retard del Pla General permet als promotors fer més habitatges

La prohibició d'augmentar el volum edificat al centre històric s'aixecarà

T. GARCIES. Muro.
El retard acumulat en l'aprovació definitiva del Pla General d'Ordenació Urbana de Muro ha afavorit els promotors del municipi. Els constructors tenen la possibilitat d'edificar més habitatges dels que permetia la nova normativa, molt més restrictiva. El 18 d'agost passat es compliren dos anys des de l'aprovació inicial de la nova normativa urbanística i de la suspensió de llicències. La legislació estipula que, si en un termini de dos anys no s'ha aprovat la normativa de manera definitiva, la suspensió de llicències decau i torna a ser vigent la norma vella.

Ara l'Ajuntament està obligat a donar llicències urbanístiques a partir de la normativa antiga. La diferència principal entre les dues normes correspon als barems d'edificabilitat per solar i, per tant, també al nombre d'habitatges per parcel·la. Els constructors han presentat cinc peticions de modificació de projectes a fi de demanar més habitatges per a llicències ja concedides. El tinent de batle, Onofre Plomer, assenyala el Consell com a responsable del retard de la normativa i creu que s'hauria pogut aprovar abans definitivament, però amb prescripcions.

Els tècnics diuen que no s'ha produït cap allau de peticions de llicència i que, en un termini de dos mesos, el PGOU estarà aprovat. La normativa nova suposarà, també, la caducitat de la prohibició vigent d'augmentar el volum edificat al centre històric. La posada en marxa del Pla especial del centre permetrà que s'hi puguin ampliar els edificis o edificar els solars, com també agilitar els tràmits de les llicències, que es donaran directament des de l'Ajuntament, mentre que fins ara necessitaven el vistiplau del Consell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.