algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
18°

«El model audiovisual propi de les Balears és, ara per ara, inexistent»

Així ho conclou una taula rodona amb professionals i polítics

El model audiovisual de les Balears va ser ahir el protagonista de les III Jornades de Formació del PSM sobre nacionalisme i mitjans de comunicació, a través d'una taula rodona entre professionals, polítics i empresaris del sector celebrada al Parc Bit. La principal conclusió a què arribaren els convidats va ser que aquest model audiovisual és ara per ara «inexistent» i que la seva creació és necessària tant per motius lingüístics com per cohesionar el país.

En el debat, moderat pel periodista Miquel Cardell, hi intervingueren el director general de Cultura i candidat a la batlia de Palma pel PSM, Pere Muñoz; la directora general d'audiovisuals del Grup Serra, Paula Serra i el periodista de TVE de Balears Sebastià Verd. Pere Muñoz va recalcar la «importància que té per a les Balears la consecució d'un model propi» atenent a dos motius fonamentals. Per una part, els motius lingüístics, en el sentit d'«afavorir l'ús del català» i, per altra, «la cohesió d'un univers simbòlic propi que faci més propera la realitat de les Illes als ciutadans».

D'altra banda, Paula Serra va afirmar que actualment el model audiovisual balear és «inexistent» i va aprofundir en les causes, posant dos factors com a principals. Per un costat, «la indecisió política» i per altra, «que ningú no ha posat ordre en aquest sector» a les Balears. Sebastià Verd coincidí en els plantejaments de Muñoz i Serra i va fer memòria històrica per explicar que el problema arranca des de les diverses alternatives que sorgiren de l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia i que per «pressa» va quedar impedida la possibilitat d'una televisió descentralitzada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.