cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.04°

La ubicació de les antenes de telefonia mòbil es regularà amb una ordenança municipal

S'obligarà els operadors a compartir la mateixa base

Una ordenança municipal regularà els llocs on es poden instal·lar antenes de telefonia mòbil dins del terme d'Alcúdia. L'Ajuntament està preparant des de fa alguns mesos una normativa concreta per acabar amb la proliferació desmesurada d'aquests aparells que, en algunes ocasions, es col·loquen sense cap tipus de permís. L'ordenança establirà que les antenes només es podran col·locar a espais de titularitat pública que reuneixin una sèrie de condicions tècniques.

El regidor d'urbanisme, Miquel Ferrer, ha assenyalat que una d'aquestes condicions serà que no estiguin properes a zones habitades. A més, s'obligarà tots els operadors a compartir la mateixa base per a les antenes per evitar grans impactes visuals. Ferrer ha comentat, que a l'hora de redactar l'ordenança s'ha consultat a les empreses del sector afectades. Seguint els criteris de la normativa, els tècnics municipals elaboren ara un plànol, on es fixaran totes les possibles ubicacions permeses.

L'Ajuntament d'Alcúdia s'ha vist obligat a actuar els darrers mesos contra alguns repetidors de telefonia il·legals. Precisament al darrer ple, es varen aprovar dues ordres de demolició contra aparells ubicats al carrer Pollentia i a l'avinguda de les Platges.

En tots dos casos, s'havien col·locat les antenes de telefonia sense cap tipus de permís d'obres ni tampoc la pertinent i preceptiva llicència d'activitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.