Les vinyes conreades de forma ecològica han superat millor que les convencionals les greus malalties que enguany han afectat la verema. Aquests cultius no han baixat la seva capacitat de producció respecte de la temporada passada ni tampoc el grau del raïm, condició important a l'hora de produir un vi de qualitat. Aquestes conclusions s'han tret d'un recent estudi elaborat pel Consell Balear de Producció Agrària Ecològica en el qual s'ha comparat el comportament dels dos tipus de vinya enguany.
En l'anàlisi s'ha observat l'estat que presentaven les plantes en finques properes de les mateixes varietats i de la mateixa edat però conrades amb sistemes diferents. L'estudi s'ha fet, els darrers dies, després de vermar, perquè és el moment en el qual les plantes agafen reserves per a l'hivern.
De les comparacions s'ha observat que les vinyes ecològiques presenten un aspecte molt més sa, amb més fulles i més pes. Aquests cultius es diferencien dels convencionals perquè en el conreu només es poden utilitzar productes blans i molt limitats, en els tractaments sanitaris i en els adobs. En aquests moments hi ha unes 800 hectàrees de vinya inscrites oficialment en producció a les Balears, de les quals només 79 es conreen de forma ecològica.