nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Ana Palacio tracta a Mallorca amb caps de la CDU les crisis d'Iraq i el Marroc

La ministra d'Afers Estrangers del Govern Aznar, Ana Palacio, es reuní ahir capvespre en un hotel del Camp de Mar amb dirigents alemanys del CDU (dreta) per deixar clara la postura espanyola entorn de l'amenaça bèl·lica a l'Iraq i l'estat de les relacions bilaterals entre el Marroc i Espanya. Palacio només va romandre unes poques hores a Mallorca procedent de Barcelona. Palacio explicà a Diari de Balears que és «fonamental» exhaurir la via de les resolucions del Consell de Seguretat de l'ONU per desactivar l'amenaça de crisi mundial provocada per la possible intervenció d'Estats Units a l'Iraq. «La tinença d'armes de destrucció massiva per part de Saddam Hussein és un perill per a tots nosaltres», va dir la ministra. «En aquests moments, el debat de la qüestió d'Iraq és competència de les Nacions Unides», va dir.

Palacio indicà que el Govern espanyol va fer la primera declaració sobre el conflicte el 12 d'agost. «Crec que vam ser el primer Govern a pronunciar-se quan s'estava discutint si Estats Units tardaria 24 o 48 hores a bombardejar l'Iraq. Llavors vam dir el mateix que ara: que la tinença d'armes de destrucció massiva per part de Saddam Husssein és un perill per a tots nosaltres i el lloc natural per resoldre aquesta qüestió són les Nacions Unides». Respecte a les relacions entre Espanya i el Marroc, la ministra explicà que «tornaran a situar-se en un gran nivell de cordialitat i d'enteniment».

«Jo he de saludar, en aquests moments, de veritat, el nomenament del nou primer ministre del Marroc (Driss Jettu), amb la seguretat que ens ajudarà a desbloquejar la situació plantejada en les relacions bilaterals amb Espanya. És una persona coneguda per la seva independència, pel seu pragmatisme, les seves idees molt clares. Per tot això, no tenc cap dubte que aconseguirem reestablir unes relacions, no només al nivell que tenien, sinó situar-les en el millor dels nivells».

La ministra va afegir que el Marroc «és de tots els països del Magrib aquell amb el qual més relacions tenim, de tot tipus», i per això va insistir que millorar aquests vincles és considerat una tasca prioritària pel Ministeri que dirigeix. Palacio ja havia destacat el desenvolupament democràtic i la transparència de les eleccions celebrades fa dues sertmanes al Marroc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.