algo de nubes
  • Màx: 16.87°
  • Mín: 7.61°
16°

El Govern reclama ser inclòs en les negociacions sobre la «decretada»

Grosske afirma que el Règim Especial obliga Zaplana a cridar-lo

El conseller Eberhard Grosske va anunciar ahir que s'ha dirigit al ministre de Treball, Eduardo Zaplana, perquè «en aplicació de l'article 32 del Règim Especial de les Balears (REB)» el rebi per incloure l'Executiu autonòmic en les negociacions sobre la reforma laboral. Grosske es refereix a l'article del REB que preveu una especial protecció dels fixos discontinus de les Illes. El conseller considera que «bé està que hi hagi negociació» i creu que per protegir aquesta figura Balears hauria de ser inclosa a la ronda de negociacions. Així i tot, es mostra escèptic dels resultats. A més, Grosske considera que «es podria haver evitat tot això si ens haguessin sentit fa tres mesos en lloc d'acusar-nos de fer una política bastarda».

Els riscs que veu el Govern en la nova legislació són, entre altres, «retards en la concessió de les prestacions», ja que els funcionaris han d'interpretar una nova normativa i que «els fixos discontinus que fan feina a empreses de l'aeroport i del transport discrecional no cobrin les prestacions». A més, el director general de Treball, Fernando Galán, va advertir ahir que el decret del Govern central aprovat pel juny «seria susceptible d'anar al Tribunal Constitucional perquè diferencia entre fixos discontinus de temporada certa (que són els que no cobrarien) i els de temporada incerta, quan en realitat haurien de tenir els mateixos drets perquè cotitzen igual».

El director general de Treball va recordar que si la «decretada» no afectarà altres treballadors fixos discontinus, com els de l'hoteleria, «és perquè s'ha inclòs en els seus convenis que tots són de temporada incerta». Tant per a Grosske com a per a Galán l'única sortida que tendrien els fixos discontinus de temporada certa per cobrar les prestacions és arribar a un acord per deixar de ser considerats així i passar a ser eventuals però, segons el conseller, «això suposaria un retrocés de molts d'anys».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.