nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Cort aprova la urbanització del polígon industrial de Son Oms

Es tracta de més de 200.000 metres al costat de Son Sant Joan

La comissió de govern de l'Ajuntament de Palma decidí ahir aprovar inicialment el projecte d'Urbanització del polígon de Son Oms presentat per Bernat Febrer Bruner, president de la junta de compensació de la zona i redactat per l'arquitecte Xavier Massanet Moragues, l'enginyer industrial Jordi Mateu Vadell, l'enginyer de camins Juan José Lemm i per l'aparellador Joan Janer Amargós. El polígon de Son Oms es troba situat a la vora de les pistes de l'aeroport de Son Sant Joan (veure gràfic adjunt) i compta amb una superfície superior als 200.000 metres quadrats, classificats com a industrials i de serveis.

El president de la Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma explicà a Diari de Balears que «en principi el que es preveu és que es construeixin naus industrials i de serveis». Malgrat tot, Vidal especificà que s'hi podria construir un gran complex d'oci pluridisciplinar (amb sales de cinema, bitlleres i centre comercial) perquè «és un ús que no hi està prohibit, tot i que encara no s'ha especificat res, només hem aprovat el projecte d'urbanització».

El tinent de batle d'Urbanisme va explicar que la propietat dels terrenys està molt repartida, «tal com demostra que hi hagi una junta de compensació i que sigui el president d'aquesta junta qui assumeixi la representació de tots els propietaris». Malgrat que les obres d'urbanització no hagin començat, Urbanisme podria començar a atorgar les llicències d'obra per construir a Son Oms, ja que les obres d'urbanització i les d'edificació de les naus industrials es poden compaginar per llei.

El projecte d'urbanització contempla diferents capítols, com puguin ser el viari i d'arbrat, la xarxa d'aigua potable i depurada, la de clavegueram, la xarxa de pluvials, les obres de soterrament d'alta tensió, mitja i baixa tensió, l'enllumenat públic, la xarxa de telecomunicacions, les zones verdes i el trasllat i restauració de molins. Vidal va explicar que «l'aprovació d'aquest projecte d'urbanització és completament normal i corrent. Tots aquests projectes, igual que els plans parcials dels ajuntaments que són capital de província són aprovats directament per l'Ajuntament, sense cap mena d'interferència del Consell Insular de Mallorca. Aquest fins i tot estava contemplat en el Pla General d'Ordenació Urbana de Palma».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.