cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 11.13°
11°

Alarma als pobles del Migjorn a causa de l'aparició d'una plaga de grills

Els afectats exigeixen als ajuntaments que emprenguin una campanya d'extermini

«Una plaga caiguda des del cel ens ha envaït per tot arreu». Aquesta és la frase que ahir es repetia a un seguit d'indrets de ses Salines i de la Colònia de Sant Jordi. I, és que els veïns de moltes localitats de la comarca del Migjorn han aixecat la veu d'alarma, davant l'accelerada proliferació de grills, que pateix aquesta àrea geogràfica. Centenars d'aquests insectes negres habiten pels carrers, places, solars abandonats i, fins i tot, s'introdueixen dins les cases, així com establiments públics. Ningú no sap com actuar davant aquesta estranya plaga, però, tots coincideixen en la necessitat d'eradicar-la, perquè «ni ens deixa dormir ni tampoc passejar tranquil·lament; en el moment menys esperat, te'n bota un», assegura una veïna de la Colònia de Sant Jordi, Cristina Méndez.

Les condicions meteorològiques més humides que l'habitual, amb un estiu molt més plujós, juntament amb el creixement de la vegetació, s'apunten com a causes de la plaga de grills que sobretot, ha afectat el municipi de ses Salines, però també Campos, Porreres i Santanyí. Tanmateix, emperò, ningú no s'atreveix a afirmar la principal causa de la proliferació dels insectes. La policia local de ses Salines va explicar ahir a Diari de Balears que «des del passat mes de juny, hem rebut nombroses queixes de veïns, que se senten impotents, davant l'entrada de grills a les seves llars. De fet, tenim constància que algunes famílies han trobat més d'un centenar de grills als seus habitatges. La majoria dels afectats opta per fumigar la casa amb potents insecticides».

Per la seva banda, el batle de ses Salines, Joan Burguera, va manifestar que, a banda de la proliferació de grills, també «hem detectat una plaga de cuques molles. Per aquest motiu, es procedí a fumigar el clavegueram, per les reiterades queixes dels veïns». Francisco González i Carmen Alarcón són veïns de Cala Galiota, un dels indrets més afectats de la Colònia. Ambdós afirmen: «si la plaga de grills és molesta, encara ho és molt més la de rates». Resulta que aquests veïns han notat l'augment de rates a la zona rocosa de Cala Galiota.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.