cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

El Govern acusa Aznar de no respectar el Parlament balear i no voler la igualtat

Madrid justifica el recurs contra la llei de paritat electoral en aspectes competencials

93538
El Parlament balear fou el primer de l'Estat a elaborar una llei per «garantir» la presència de dones a les candidatures.

El Govern balear acusà ahir l'Executiu espanyol d'utilitzar subterfugis per impedir que la majoria al Parlament autonòmic legisli. Aquesta fou la reacció expressada pel conseller de presidència i portaveu del gabinet, Antoni Garcías, al recurs d'inconstitucionalitat contra la paritat electoral que el Consell de Ministres aprovà ahir.

Garcías afegí que el Partit Popular sempre s'ha oposat a les polítiques que impulsen la igualtat de sexes i que, per descomptat, el Govern balear defensarà la reforma de llei electoral que convertia en obligatòria la distribució al 50% entre homes i dones de les candidatures al Parlament de les Illes Balears.

Tal com avançà ahir Diari de Balears, el Consell de Ministres aprovà ahir recórrer les lleis de paritat de les Balears i de Castella-la Manxa, en considerar que vulneren diverses disposicions de la Carta Magna en referència a l'exclusivitat de l'Estat per garantir la igualtat dels ciutadans.

El Govern de José María Aznar argumenta que aquestes normes vulneren diverses disposicions constitucionals, que fan referència a l'exclusivitat de l'Estat per garantir la igualtat dels ciutadans en l'exercici dels seus drets i el compliment dels seus deures, a les llibertats públiques i el règim electoral general i l'accés als càrrecs públics. El recurs d'inconstitucionalitat va acompanyat de la petició de suspensió de la llei que, tal com succeí amb l'ecotaxa i amb la llei de comerç, és autonòmica durant cinc mesos transcorreguts els quals el Constitucional ha de dictaminar si és procedent continuar amb la paralització.

Des del PP de les Illes Balears es defensà la posició del Govern espanyol amb l'argumentació que els partits del Pacte de Progrés podran elaborar llistes paritàries a pesar que la llei estigui suspesa. Des d'aquest punt de vista convidà el centreesquerra a no caure en el «victimisme» i a desenvolupar «polítiques reals» de foment de la igualtat entre els dos sexes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.