algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Experts mundials en turisme analitzaran a Palma el futur del sector

Alomar afirma que «el mercat ha canviat» i la nova situació requereix «idees noves»

Experts de renom mundial, considerats els millors en la seva àrea, participaran a Palma, el 7 i 8 d'octubre, en el simpòsium Illes balears: cap al turisme del futur, organitzat per la Conselleria de Turisme, amb el suport de la Cambra de Comerç, la CAEB i els foments del turisme de les Balears, entre d'altres organitzacions. El conseller de Turisme, Celestí Alomar, que presentà ahir el «comitè internacional d'experts», va afirmar que «les xifres han confirmat que som una destinació competitiva» i «líder a Europa». Alomar també explicà que és des d'aquesta posició que cal «iniciar una reflexió, perquè els mercats han canviat en el sentit que l'oferta és superior a la demanda».

El conseller de Turisme va afirmar que «una nova situació requereix idees noves». El «procés de reflexió» que iniciarà el «comitè de savis» es traduirà en el futur en una «presa de decisions». Carmel Bonnín, director del Centre d'Investigació i de Tecnologies Turístiques de les Illes Balears (Cittib), explicà que Cap al futur del turisme «vol ser una reflexió més enllà de la conjuntura», amb «nivell acadèmic», per «obrir camins cap al futur per mantenir el lideratge». Les recomanacions del comitè d'experts es traslladaran a un grup local, que les debatrà i, alhora, «realimentarà» el grup de savis.

Els experts han rebut un recull d'informació general sobre les Illes Balears des de 1960, sobre la situació actual del turisme i sobre les principals problemàtiques a què s'enfronta. A partir d'aquestes dades, el comitè d'experts iniciarà el procés de reflexió que anirà més enllà dels dos dies de reflexió a Palma. Les tasques del grup local i del grup internacional culminaran a finals del mes de març de 2003 i coincidiran amb la presentació dels projectes que finançarà l'ecotaxa en els pròxims deu anys.

Els integrants del «comitè internacional de savis» són Richard Butler, professor de turisme a la universitat de Surrey (Regne Unit); Auliana Poon (Alemanya), directora general del Tourism Intelligence International; Miquel Santesmases (Espanya), catedràtic de comercialització i investigació de mercats a la universitat d'Alcalà; Vicor Middleton (Regne Unit), expert en màrqueting turístic; Alain Parenteu (França), director de Restauration, Grandes Etapes Françaises; Walter Freyer (Alemanya), professor d'economia turística i director de projectes a la Tecnische Universität Dresden; Stphen RC Wanhill (Regne Unit), professor al Centre for Tourism Hospitaly Research; Jean-Jacques Lambin (Bèlgica), doctor en ciències econòmiques de la Universitat Laval de Quebec, i Jafar Jafari, editor de la revista Annals of tourism.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.