algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
13°

El Govern balear denunciarà l'incompliment del REB a la Justícia

El serveis jurídics del Consolat determinaran per quina via es posarà l'acció judicial

92612
Quetglas, després de dur Matas als tribunals, vol dur-hi el govern Aznar. | J.T.

El conseller d'Hisenda i Pressupost, Joan Mesquida, i el d'Obres Públiques, Transport i Habitatge, Francesc Quetglas, varen anunciar ahir que duran al consell de Govern una proposta per denunciar l'Executiu central per incompliment del Règim Especial de les Balears (REB). Aquesta llei, aprovada el 1998, preveu que el Govern central discrimini positivament les Illes perquè superin els entrebancs generats per la insularitat en transport, sanitat i treball, entre altres aspectes.

Mesquida i Quetglas varen prendre aquesta decisió després de reunir-se dilluns a Madrid amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Benigno Blanco Rodríguez, i amb el director d'Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (Aena), José Eladio Seco Domínguez. Segons Mesquida, a la reunió constataren que el REB «és la llei una gran desconeguda pel Govern central, alguns no tenen ni idea de la seva existència i sempre ens comenten el mateix, que obriran una línia de subvencions, quan del que es tracta és d'una discriminació positiva».

El conseller recordà, per demanar un augment del descomptes per a residents, que «algunes tarifes aèries han pujat des del 1997 un 84%» i que «la política de transport del Govern central és perjudicial per a les Balears. Transportar una mercaderia per autopista de peatge val 27 euros i fer-ho a les Balears 121 euros més». Mesquida també s'estranyà que Aena no hagi fet el possible per «facilitar la construcció d'un hangar de manteniment a l'aeroport, quan sí que ho ha fet a València».

Quetglas afegí que «el Ministeri no s'ha mostrat interessat a fer qualsevol iniciativa que significàs una actitud discriminatòria a favor de les Balears» i va denunciar «l'incompliment flagrant del REB» en diversos articles. Davant això, el conseller anuncià que «els serveis jurídics del Govern estudiaran quins mecanismes hi ha per denunciar l'incompliment», ja que «en democràcia els tribunals estan per garantir el compliment de la llei». Mesquida trobà «justificada» aquesta acció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.