nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Gran polèmica entre Sant Llorenç i Son Servera pel PAC compartit

Puigrós es mostrà indignat per la «supressió unilateral» del zelador

L'Ajuntament de Sant Llorenç ha mostrat la seva indignació davant la decisió «unilateral» presa per l'Ajuntament de Son Servera de rompre el conveni de col·laboració amb l'anterior Insalud i suprimir la figura del zelador nocturn al Punt d'Atenció Continuada (PAC) del Llevant ubicat a Son Servera. «Nosaltres no podem quedar al marge d'aquestes decisions tan importants perquè als habitants de Sant Llorenç també els correspon aquest PAC i per tant se'n ressenten». Així ho manifestà el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigrós (GISC). D'aquesta manera es tornava a revifar la polèmica que va sorgir a principis del 90 quan es va crear el centre de salut i s'estudiava on es podria situar aquest PAC que cobreix els dos municipis del Llevant i que ambdós reclamaven. Finalment es va elegir Son Servera perquè la població era major.

Puigrós comentà que «no entenem perquè s'ha de llevar el zelador nocturn. En el conveni es contemplava aquesta figura i s'ha de veure com ho solucionam». Antoni Oliver (PSM), batle de Son Servera, justificava la decisió en el sentit que «el zelador ens costa cada mes 4.200 euros. Evidentment no podem pagar 50.000 euros a l'any. A més, no és totalment necessari un zeledor nocturn. Una altra cosa diferent seria si es tractàs d'un metge». Puigrós responia que «és vera que no hem d'assumir aquests doblers però almenys es mínim que es pot fer és convocar una reunió a la qual nosaltres hi assistim perquè no som aliens a la problemàtica del PAC».

Oliver explicava que «en el 91 vàrem signar un conveni amb Insalud a través del qual els objectors de consciència assumien aquest càrrec i a nosaltres no ens costava res. Per aquest motiu el que hem de fer és tenir una reunió amb el personal del Centre de Salut, els partits polítics i els responsables per analitzar de quina manera solucionam el problema». Puigrós considera que «nosaltres també hem de ser a aquesta reunió». Una de les altres coses que parlava el batle de Snt Llorenç era que «seria molt bo per a nosaltres disposar d'un centre propi, ja que la població s'ha incrementat molt».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.