algo de nubes
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.63°

Només un centre educatiu queda per obrir les portes a l'alumnat

L'IES Gabriel Martí començarà el curs dilluns vinent, segons la previsió

Només queda l'institut Gabriel Martí de Ferreries (Menorca) perquè tots els centres públics illencs d'enseyament es trobin completament actius, confirmaren ahir fonts del departament autonòmic d'Educació. Aquest institut, sotmès a obres d'ampliació, ja ha començat emperò les classes per als alumnes de batxillerat, com de fet passà a la resta de centres que, per diverses raons, hagueren d'ajornar l'inici del període lectiu. Ahir començaren les classes amb normalitat al Josep Maria Llompart de Palma i a l'institut de Felanitx, els dos centres que es trobaven en procés de remodelació integral. Igualment pogué obrir amb normalitat l'IES Joan Maria Thomàs, de Palma, que havia aturat fins ahir la seva obertura per problemes en la recepció i instal·lació de la seva nova lluerna.

També varen iniciar les classes sense entrebancs els dos centres de nova planta que restaven pendents de rebre tot el mobiliari sol·licitat "a Bendinat i al Port de Pollença", malgrat que ja havien obert el curs la setmana passada. Un tercer centre nou "l'IES de Marratxí, que també havia patit manca parcial de mobiliari" ja començà de manera esglaonada les seves activitats dimecres passat, contràriament a allò que publicaren alguns mitjans de comunicació illencs. Segons informà el director general de Planificació i Centres, Jaume Gual, la situació ja és de plena activitat en el cas de l'educació infantil i primària, que iniciaren el curs dilluns passat.

Des del principal sindicat de docents, l'STEI-i, s'ha assenyalat positivament «l'estabilitat del professorat interí que consolida el lloc de treball, en molts de casos, en el mateix centre de treball que el curs anterior, i amb possibilitat que aquest fet es prorrogui un any més». En aquest sentit, per l'STEI-i, «fins i tot ha augmentat el nombre de places d'estabilitat», de manera que «aquesta situació repercuteix notablement en la millora de l'ensenyament i en la consolidació de projectes i plantilles». Com a entrebanc, emperò, el sindicat remarca que «les baixes, permisos i llicències de curta durada que es donen a principi de curs no es cobreixen i, per tant, s'afegeixen a les problemàtiques de l'inici del curs».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.