nubes dispersas
  • Màx: 17.43°
  • Mín: 8.69°
17°

UM suprimeix l'1% de creixement a les esmenes a la llei de quotes

Proposen un nombre fix de 31.000 habitatges en 4 anys a Balears

Les esmenes que ha presentat Unió Mallorquina al projecte de llei de quotes eliminen el percentatge de l'1 per cent de creixement i el substitueixen per un nombre fix de llicències per a quatre anys. A Mallorca proposen construir 70.000 unitats d'allotjament, 10.000 més a Menorca, 12.000 més a Eivissa i 1.000 més a Formentera. Per calcular el nombre d'habitatges, les unitats d'allotjament han de dividir-se per tres, de manera que, en quatre anys, a Mallorca es podrien construir 23.333 habitatges, a Menorca podrien fer-se 3.333 en quatre anys, a Eivissa serien 4.000 habitatges i a Formentera, 333.

Es tracta del canvi més vistós de la llei que proposen els nacionalistes i que ara haurà de ser discutit per tots els partits del Pacte. Malgrat que aquest és el canvi més evident, el que pot originar més conflicte entre els signants de l'acord és el que respecta a la vigència de la llei. La proposta dels nacionalistes retarda l'aplicació del text fins a l'aprovació del pla territorial de Mallorca, mentre que el projecte del Govern permet que la llei s'apliqui d'immediat.

Un altre canvi substancial de la llei és que es refereix a les grans promocions. El text del Govern incloïa una complicada fórmula per al càlcul de les grans promocions en funció del nombre de places que pot executar anualment cada municipi. La proposta d'UM també fixa un nombre màxim d'habitatges per a cada promotor, però en aquesta ocasió és d'acord amb el nombre d'habitants dels municipis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.