algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Es proposa Serra per a director adjunt de l'Institut Ramon Llull

No optarà a la reelecció a la Fundació Sa Nostra en confirmar-se el nomenament

El Govern proposarà l'historiador Sebastià Serra per ocupar el càrrec de director adjunt de l'Institut Ramon Llull, organisme encarregat de la difusió i promoció de la llengua i cultura catalanes, creat pel Govern balear, el Ministeri d'Afers Exteriors i la Generalitat de Catalunya. Així ho confirmaren ahir a Diari de Balears fonts de la Conselleria d'Educació i Cultura. Serra, la tasca del qual no estava prevista a l'organigrama inicial de l'Institut, s'ocuparà, juntament amb el director, Joan Maria Pujals, de la gestió directa de l'organisme sota les orientacions dels consellers català i balear i del Ministeri d'Exteriors. A més, l'historiador s'encarregarà de la implantació i desenvolupament del Ramon Llull a les Illes Balears.

La proposta del Govern balear es farà efectiva en la propera reunió del patronat de l'Institut, prevista per a la primera quinzena d'octubre. El càrrec és remunerat i la durada del contracte no es vincula amb la finalització de la legislatura. Serra, actualment president de la Fundació Sa Nostra, no optarà a la reelecció com a cap del braç social i cultural i de l'entitat financera, si el nomenament es confirma, segons explicaren a Diari de Balears fonts properes a l'excap del grup municipal del PSM a l'Ajuntament de Palma.

Encara que no existeix cap incompatibilitat legal entre els dos càrrecs, Serra sí els hi consideraria i deixaria la Fundació, així com va fer abans amb la regidoria de Cort. En canvi, mantindria la dedicació a la docència universitària, segons sembla, amb una reducció de les hores lectives. Serra és també membre del consell d'administració de Sa Nostra, amb un mandat que finalitza el mes de desembre. Fonts properes a l'historiador assenyalen que exhaurirà aquest termini. El que no depèn de Serra, sinó d'altres factors, és la seva candidatura a la reelecció com a conseller de Sa Nostra. Les persones que ocupen aquests càrrecs són proposades, entre d'altres institucions, pels ajuntaments i són objecte de negociació.

Els estatuts de la Fundació Sa Nostra i el nomenament de Sebastià Serra com a president foren molt mal rebuts per l'estament patronal de l'entitat financera i originaren considerables friccions. Si els fets es desenvolupen segons el guió previst, ben aviat l'historiador, que veié com la seva candidatura a senador autonòmic era cedida pel seu partit a EU, iniciarà una nova etapa en la seva trajectòria pública i professional, que ha estat sotmesa a considerables alteracions al llarg dels darrers anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.