algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

El bitllet únic de transport s'aplica des d'ahir a la nova línia bus-tren d'Alaró

El Govern crea abonaments conjunts amb descomptes per als usuaris habituals

El bitllet únic per a l'ús del transport públic deixà ahir de ser una aspiració per convertir-se en una realitat. La nova línia d'autobús entre Alaró i Consell, que va ser inaugurada ahir de manera oficial, és la primera de Mallorca que funciona connectant les localitats directament amb el tren. Aquest servei ve a recuperar la feina que deixà de realitzar fa 50 anys la línia de tramvia que connectava les dues localitats. El conseller d'Obres Públiques, Francesc Quetglas, i el batle d'Alaró foren els primers a pujar al nou autobús, que realitzà el viatge inaugural, ple de gom a gom, de manera gratuïta.

Aquesta és la primera experiència que es realitza a les Balears d'aplicació d'un sol bitllet per utilitzar diferents mitjans de transport públic, tal com ho preveu el Pla de transports del Govern. D'aquesta manera, els usuaris d'aquest sistema podran comprar el bitllet conjunt tant a l'autobús com a les estacions del tren, per la qual cosa els camions disposaran d'una màquina expenedora. Les noves tarifes són el resultat de sumar el preu de l'autobús al que ja existeix per usar el tren. Un altre aspecte important i novedós que ja s'aplica també des d'ahir és l'expedició d'abonaments conjunts de bus i tren.

Els usuaris habituals podran adquirir els abonaments amb descomptes idèntics als que s'apliquen als passatgers ferroviaris. Així, es dispensaran abonaments de 5, 10 i 20 viatges, el mensual sense límit d'us, com també els descomptes per a escolars, joves i la tercera edat. Els abonaments també podran comprar-se tant a les estacions com a l'autobús. El nou servei ofereix fins a 18 viatges d'anada i tornada entre Alaró i l'estació del tren de Consell en horari laborable.

Els veïns de Consell es podran beneficiar també del servei, ja que l'estació es troba molt allunyada del nucli urbà. Per això s'han previst vuit freqüències que passaran per Consell. El conseller Francesc Quetglas assenyalà que la posada en marxa del bitllet únic ha estat possible gràcies a la bona predisposició de l'empresa concessionària. Quetglas incidí en la necessitat de millorar la xarxa de transport públic per facilitar la mobilitat a sectors socials que no tenen accés al cotxe.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.