algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Els enllaços autocar-tren en 42 pobles implantaran el bitllet únic

Així, se suprimiran de línies de transport per carretera coincidents

Un total de 42 nuclis de població de Mallorca quedaran connectats per carretera (autocar) amb les estacions de tren més pròximes, per oferir al viatger més freqüències i majors possibilitats de trasllat a través dels principals eixos de transport de l'Illa. Es tracta a més d'una experiència pilot que servirà de base per intentar aconseguir la implantació del bitllet únic del transport a tot Mallorca.

Aquest projecte de la Conselleria d'Obres Públiques, Habitatge i Transports s'inicia avui mateix amb la inauguració de la línia d'autocar que unirà Alaró amb l'estació ferroviària de Consell. Així, queda suprimida la línia d'autocar Alaró-Palma, però la iniciativa permet eliminar altres trajectes de transport públic per carretera que es limiten a uns pocs viatges diaris i en ocasions en horaris poc adequats.

Quan les connexions autocar-tren funcionin, l'usuari no haurà d'estar tan pendent dels trajectes limitats del transport amb autocar, ja que podrà disposar de la intensitat de freqüències que ofereix el transport ferroviari. El sistema dissenyat preveu la connexió de poblacions amb les estacions de la futura línia ferroviària Inca-Manacor.

Només a Marratxí, deu nuclis de població, corresponents a les nombroses urbanitzacions que s'han desenvolupat durant els darrers anys en aquest municipi, quedaran connectats per autocar a estacions i baixadors del tren Palma-Inca. Això no obstant, la mesura no es limita a oferir al viatger més i majors possibilitats de transport públic, sinó que servirà d'experiència pilot per a la incorporació del bitllet únic. És a dir, pagant un sol bitllet i una sola vegada, l'usuari tindrà a la seva disposició dos tipus de transport per als seus desplaçaments: l'autocar i el tren.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.