cielo claro
  • Màx: 19.47°
  • Mín: 9.02°
19°

Avui finalitza el termini per al primer pagament de l'ecotaxa

Els hotelers recorreran i el Govern creu que arribarà la «tranquil·litat»

Un total de 2.288 hotels de les Balears que varen presentar les declaracions censals d'activitat a la Conselleria d'Hisenda del Govern pagaran o avalaran avui abans de les 2 del migdia, com data límit, la primera liquidació de l'impost turístic balear o ecotaxa, en vigor des del passat 1 de maig. La Federació Hotelera de Mallorca estima que entre un 80 i un 90 per cent dels empresaris hotelers obligats a pagar recorreran la liquidació. En qualsevol cas, les primeres dades sobre el nombre d'hotelers que interposaran recursos sobre aquesta primera liquidació es coneixeran aproximadament en una setmana, encara que la informació completa sobre la liquidació es coneixerà a partir del dia 5 d'octubre, demora justificada pel fet que les entitats financeres disposen d'un període de 15 dies per transmetre la informació de cada expedient a la Conselleria d'Hisenda.

La major part dels hotels, 2.199 en concret, tributaran sota el règim de mòduls i només 89 establiments van decidir cobrar directament aquest impost als turistes. El conseller de Turisme, Celestí Alomar, va afirmar ahir que una vegada que els empresaris hotelers que ho considerin oportú presentin els seus respectius recursos contra la primera liquidació de l'ecotaxa, «la situació en el sector es tranquil·litzarà. Tot quedarà a les mans dels jutges i després podrem dedicar-nos a treballar en totes aquelles qüestions que ara són prioritàries per a l'activitat turística, i el disseny de les noves campanyes promocionals serà el nostre principal objectiu», va indicar Celestí Alomar.

El conseller de Turisme i el d'Educació i Cultura, Damià Pons, varen visitar ahir l'antiga caserna d'Intendència i Can Serra, immobles del centre antic de Palma que seran adquirits pel Govern mitjançant la recaptació de l'impost turístic, encara que s'avançaran els 430 i els 230 milions de pessetes que ha costat cada un d'ells, respectivament, amb càrrec a una partida pressupostària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.